Våben og Jv- Ja eller nej?

Våben og Jv- Ja eller nej? sebl
For lang tid siden lagde jeg et link ind om Jv's aktier i nogle våbenfabrikker. Siden er linket blevet "malket" ret grundigt af sveland og jalmar. Senest har ftg sagt, at det da godt kan være, at en person har haft aktier i nogle våbenfabrikker, men at han ikke tror på, at Vagttårns Selskabet ville acceptere sådanne aktier som gave, da det jo ville være dobbeltmoralsk.

Så jeg synes måske det er på tide, at udlede hvad der er skidt og hvad der er kanel i denne sag. Så her er sagen som jeg ser den.

Først skal vi en tur ind på "US Securities and Exchange Commission" hjemmeside (altså dem der holder øje med, at aktiehandler osv. foregår på lovlig vis i USA. Næppe en side, som kan kaldes fjendtlig imod Jv - den er vel så objektiv som sådanne offentlige instanser nu engang skal være. Her skal vi finde et af deres gamle dokumenter om firmaet "Regi US INC". "US Securities and Exchange Commission" ønskede i 2002 nemlig en rapport om, hvorvidt firmaet havde udfyldt alle de krævede dokumenter i forbindelse med nogle aktiehandler. Rapporten kan findes på http://www.sec.gov/Archives/edgar/data/922330/000106299302000371/form10k.txt

I rapporten kan man naturligvis læse alt muligt, som umuligt kan interessere i en debat om Jv's forbindelser til våbenindustrien. Men det fremgår i hvert fald tydeligt, at både virksomheden, samt datter og moderselskaber er heftigt involveret i våbenproduktion.

Overraskelsen dukker op på side 26 i rapporten (knap midtvejs gennem rapporten), hvor der er en tabel over aktieejerne af Selskabet. Det fremgår at 44.94% af aktierne er delt i en gruppe af tre invcestorer, nemlig (i den rækkefølge i dokumentet): "The Watchtower Society" (3), James McCann (4) og Rand Energy Group (5). Det er altså hævet over enhver tvivl, at Vagttårns Selskabet har aktier i en virksomhed der fremstiller våben. Men hvad er historien bag?

Her bliver mine oplysninger knap så sikre, da jeg ikke har kunnet få dette verificeret af "sikre" kilder. Men på denne debat http://www.sec.gov/Archives/edgar/data/922330/000106299302000371/form10k.txt er der en person som mener at vide at:

1) En opfinder, James McCann (en af medejerne i det "sikre dokument"), solgte en eksclusiv licensaftale til sin "rand cam technology" opfindelse til et ikke-Jv John Robertson. Det interessante er, at James McCann efter sigende er Jv

2) James McCann blev betalt for licensrettighederne med aktier i Robertsons virksomhed (Reg Technologies, Inc)

3) På et eller andet tidspunkt afhændede McCann 50% af sine aktier i Reg Technologies Inc til Vagttårns Selskabet. Vedkommende mener dog at vide, at han selv beholdt stemmeretten over aktierne, så Vagttårns Selskabet ikke er beslutningstager i Selskabet, men blot ejer aktierne (det mener han tilsyneladende fjerner WT's moralske ansvar)

4) Han pointerer, at hverken McCann eller Vagttårns Selskabet har nogen råderet over opfindelsen, så det er ikke dem der laver våben af opfindelsen.

Jeg ved ikke om det er den måde Vagttårns Selskabet i virkeligheden endte med aktier i en våbenfabrik, eller ej, men det er vel uomtvisteligt, at de faktisk besidder sådanne aktier og dermed er medejere af våbenfabrikation. En undersøger har lavet denne rapport om, hvad Jv's engagement i våbenproduktionen egentligt er http://www.watchtowernews.org/randcam.htm

Og så håber jeg, at debatten om det moralsk ansvarlige i, at have aktier i en våbenfabrik, samtidigt med at man påstår, at man har "smedet sine sværd om til plovjern" for fremtiden kan blive ført på et mere faktuelt korrekt grundlag....

Forkert link sebl
Et af links'ne, nemlig det til debatten, var det et forkert link. Det rigtige link er http://www.jehovahs-witness.com/11/32179/1.ashx

Flere facts fra rapporten sebl
Angående de aktier som Vagttårns Selskabet ejer står der i rapporten (stadig side 26):

"3) Includes 5,073,200 shares registered in the name of Rand Energy Group Inc.
See Note (5) below for an explanation of the beneficial ownership of Rand Energy
Group Inc."

Forklaringen der henvises til er:

"Rand Cam Engine Corp. is a privately held company whose stock is reportedly
owned 50% by The Watchtower Society, a religious organization, 34% by James
McCann and the balance by several other shareholders. Mr. McCann has indicated
that he donated the shares held by The Watchtower Society to that organization
but has retained a voting proxy for those shares. Accordingly, in Notes (3) and
(4) above, beneficial ownership of the 5,073,200 shares registered in the name
of Rand Energy Group Inc. has been attributed to The Watchtower Society and Mr.
McCann. We believe it would be misleading and not provide clear disclosure to
list as beneficial owners in the table the other entities and persons discussed
in this paragraph, although a strict reading of Rule 13d-3 under the Securities
Exchange Act of 1934 might require each such entity and person to be listed in
the beneficial ownership table."

Ja, sådan er de hårde facts altså! Held og lykke med at bortforklare den, ftg:-)

Hvad er konklusionen? sebl
Udfra de oplysninger jeg har fremlagt kan man drage følgende konklusioner:

I 2002 ejede JV:

1) 50% af aktierne i "Rand Cam Engine Corp" http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=6&conference=217&posting=712057

2) James McCann ejede 34% af aktierne i "Rand Cam Engine Corp"

3) Iflg den "sikre" rapport har McCann fortalt, at han har givet Vagttårns Selskabet dets aktier i "Rand Cam Engine Corp"

4) Tilsammen besidder/besad Jv Og McCann altså 84% af aktierne i "Rand Cam Engine Corp"

5) "Rand Cam Engine Corp" besidder 44.94% af aktierne i "Regi US INC". Det betyder, at effektivt ejer Vagttårns Selskabet 22,47% af aktierne i "Regi US INC", medens McCann ejer 15.28% af aktierne i "Regi US INC". Tilsammen ejer Vagttårns Selskabet og James McCann altså 35.75% af aktierne i "Regi US INC"

6) Begge selskaber voldsomt involveret i våbenproduktion

7) Vagttårns Selskabet har dog ikke stemmeret i "Rand Cam Engine Corp", idet McCann har beholdt stemmeretten over Vagttårns Selskabets aktier

8) På mere rygtebasis fortælles det, at McCann selv er Jv, hvilket jo ikke gør historien mindre selvmodsigende. Omvendt er det ikke særligt sandsynligt, at folk bare finder på at forære Vagttårns Selskabet større værdier, medmindre de selv er Jv'ere, så mon ikke rygtet holder?

minder om den katolske kirke sveland
har du penge nok, skal du nok blive frelst aligevellet.

takker for alle de dejlige informationer again, nu er det blivet malke tid:p

Her er lidt mere til undersøgelse.................. jalmar
...............hvid du har lyst, jeg kan ikke finde ud af det!

http://www.guidestar.org/pqShowResults.do?keywords=Watch%20Tower%20Society


Mange hilsner

jalmar

man skal lige lave en profil :) sveland
og når man har lavet en profil, så kan du få lov, til at se de gamle dokumenter, og jo mere medlem du ønsker at blive, jo mere koster det.
men jo mere og nyere dokumenter får du også lov til at se, men i den gratis. medlemskab, kan du få lov til at se 3 år gamle dokumenter.

ja det er ret sørgelig, at en non profit organisation, går og gemmer deres aktiver væk.

men sådan er det med lyssky organisationer.

Det er såmænd bare... sebl
Men det er jo bare en opremsning af en række organisationer (som påstår de er non-profit). Det nævnes, at bidrag til disse organisationer er fradragsberettige i henhold til de almindelige skatteregler.

Vil man vide mere om, hvad organisationerne står for, kan man få oplysninger ved at hoste op med nogle penge. Men mon dog ikke du allerede kender mere til Jv, end de oplyser, hvis du betaler?

again Jeg ved det ikke, ham jeg.......................... jalmar
..............har fået alle JV's firma-"ejerskaber" af, ville ikke betale.

Men du overså måske en ting, det Er alle firmaer "ejet" af ""Wagttårnet"!

Hvor især H.M.Riley skulle være Interessant, hvorfor ved jeg ikke?

Henrietta M Riley Trust 33B006006
FboDetroit, MI 48275


Wharton County Courthouse Restoration-Preservation,

Inc.Wharton, TX 77488


Mange hilsner

jalmar

Et forslag sebl
Jeg kun ikke lige finde et aktienummer på dem, så jeg kan ikke umiddelbart lave en søgning. Men de har en betaversion http://searchwww.sec.gov/EDGARFSClient/jsp/EDGAR_MainAccess.jsp hvor man kan søge på tekststrenge i dokumenter (dog kun dokumenter som er arkiverede indenfor de seneste 2 år). Det kunne du prøve at søge på firmaet (og sandsynligvis finde firmaets symbol, så du kan komme videre.

Jeg har forøvrigt tænkt mig på et tidspunkt at prøve at søge på ordet watchtower og se hvad de har liggende indenfor de seneste 2 år....

again - Jeg er en total mongol............................ jalmar
...............når det drejer sig om sådan noget!

Du kan jo ikke "bare" gætte dig til ord når man er ude i denne sfære!

Det ser ud til at:

"The Watchtower Bible and Tract Society"

"The Watchtower"

"The Society"

alle giver noget forskelligt, man det kan jeg ikke gennemskue!

Til gengæld har jeg fundet dette:

http://www.jehovahs-witness.com/11/54708/1.ashx

http://www.geocities.com/wtcleanup/04Finanzen/17tabakgewinnewtg.htmMange hilsner

jalmar

Våbenfabrik? Maro
Jeg kan godt undre mig over udtrykket "våbenfabrik" i denne sammenhæng.
Hvis du læser lige præcist, hvad det er, REGI U.S., Inc. laver i det dokument, du selv har linket til, så har det intet med våben at gøre!
De researcher på en såkaldt "Rand Cam Engine", der skal kunne erstatte den traditionelle forbrændingsmotor. Ifølge wikipedia.org kan den efter køre på bl.a. ethanol, naturgas, diesel, LPG (en form for propan) og brint. En prototype på 6x6 inches (15,24x15,24 cm.) skulle tilsyneladende have haft succes med at skabe et energi-output på 42HK.
Det er sandt, at denne teknologi har vakt interesse hos det amerikanske forsvar, men det gør det ikke automatisk til et våben!

Prøv igen!

Link Maro
Her er et link til firmaets hjemmeside: http://www.regtech.com/

Kig lige på den engang og fortæl mig, hvor det fremgår, at det er våbenproduktion, der er tale om?

Link billen76
[quote="Maro" post=1097828]Her er et link til firmaets hjemmeside: http://www.regtech.com/

Kig lige på den engang og fortæl mig, hvor det fremgår, at det er våbenproduktion, der er tale om?[/quote]

Der er tale om man udvikler motorer til militært maskineri.

Sebl og again Anonym
samme person?

Sebl og again billen76
[quote="Anonym" post=2379285]samme person?[/quote]

Yep. Ser ud til han har ændret navnet på sit nick.


mvh
Billen