Værnepligt

Værnepligt Ham der spørger
Jeg er en ung fyr på 16 der interessere sig meget for militæret og jeg kunne godt tænke mig at vide hvad værnepligts træningen indeholder og om der er muligheder for at blive sendt til irak, kosovo eller andre krigs ramte områder i verden når man kun har tjent sin værnepligt eller er der et specielt træningsprogram man skal igennem.

Smed indlæget her ind fordi jeg ikke vidste hvor jeg ellers skulle smide det hen ;) håber på nogen gode seriøse svar

Hjemmesider ex-soldaten
Hej dér.

Jeg var soldat for et par år siden, inden det nye forlig, så jeg kan ikke svare præcist på dit spørgsmål, men tjek hjemmesiderne:

www.blivsoldat.dk

eller

www.fvr.dk

Begge sider er lavet af Forsvaret selv.

Håber at de kan hjælpe dig.

værnepligt moar
Jeg har en søn der lige nu aftjener sin værnepligt start 1.8.05 slut 1.12.05 - han fik med det samme lyst til at fortsætte inden for militæret og ønsker også at komme til evt. Irak.
Da han havde været der i ganske kort tid blev de spurgt om der var nogen der kunne tænke sig at blive udsendt, det sagde han og nogle andre ja til og så blev de efter 2 mdr. samlet og indgår i anden træning nu. Den 1.12. går han så igang med mere og anden træning for at gøre ham klar til udstationering - det tager vist nok ca. 8 mdr og han skal så afsted 1.8.2006 - hvorhen ved han ikke lige nu, men han håber på Irak. Han skal for øvrigt tegne kontrakt i dag.
Håber du har fået lidt svar her men som jeg så var der også en der havde sendt dig et link.
Vil lige tilføje, at jeg har det ikke godt med at han ønsker at tage ud, på den anden side er det hans liv og ham selv der må tage et ansvar.
hilsen en mor

Hej Anonym
Min stedfar er Kaptajn hos hæren, og jeg selv er konstabel hos søværnet. Værnepligten går up på at du egentlig bliver uddannet proffesionel soldat. Du ska igennem bla. en masse grundlæggende militæruddannelse såsom skydning, idræt, osv.. Og så ska du igennem Felt uddannelse.. en masse forskellige ting. Derefter kan du så selv vælge om du vil videre. Hvis du siger ja til at blive sendt ud til irak fx, vil du få en reaktionsstyrkeuddannelse. Det er en uddannelse man får hvis man skal til irak eller lign. Hvor du så vil blive uddannet på et bestemt område.
Håber det kunne hjælpe dig. Ellers så besøg www.forsvaret.dk
Der står alt hvad du vil vide. Og der kan du også bestille brochure.:)

Mange tak Ham der spørger
Svarene hjalp faktisk en hel del ;)