Vafler fra Lofoten

Vafler fra Lofoten Fjeldaben
Når jeg rigtig længter tilbage til Lofoten, laver jeg blot de her vafler, som er min mormors opskrift. Det er ikke slankekost, men gør godt i sjælen.

Ingredienser:
200 G smør
4 æg
1 spk. sukker
½ tsk.salt
½ tsk. vanillesukker
1 knivspids kanel
1 knivspids kardemomme
5 dl. hvedemel
1 tsk. bagepulver
ca. 3/4 l. mælk
1/4 l. tykmælk

Smelt 200 g. smør, og lad det afkøle i gryden til kropstemperatur. Pisk 4 æg til æggesnaps sammen med sukker, salt, vanille, kanel og kardemomme. Bland det afkølede smør med lidt af mælken. Hæld blandingen i æggesnapsen. Hæld tykmælken i. Pisk melet i sammen med bagepulveret. Spæd med mere mælk til dejen har en god konsistens. Lad den stå ½-1 time inden stegning.

Severes med myseost og smør, eller med sukker eller marmelade efter eget valg.

Mmm lækkert ! Fru. Larsen
Den opskrift lyder bare rigtig lækker, den må jeg prøve !!!