vegetar

vegetar Anonym
hej jeg forstå godt at du vil give din bror noget lækkert juleaften prøv med er grønsagelasane med årtidens grønsager og en god ostesauce og en lækker salat prøv det hej fra kismiv

Special kost jule aften? anonym
Man kan sku da ikke forvente at værtinden skal lave special kost til en vegitar juleaften.Spis hvad der er på bordet,eller gå sulten fra bordets glæder.
Jeg havde en svigerdatter som var så kræsen,at det grænsede til det sygelige.Hun ville også have special kost jule aften.Hun ville have pandekager med syltetøj,kunne ikke tåle and m tilbehør.Jeg lavede ikke hendes ret,for hos mig spiser man hvad der bliver serveret,ellers må man undværre,sådan er det.Er der andre meninger om disse kræsne og forkælede unger,hører jeg gerne om det.

Fuldstændig enig, med Charlotte27´tilladelse skytsenglen
Det er faktisk også min holdning. Hvis jeg i min invitations-omgangskreds er bekendt med allergi-problemer, gør jeg undtagelsen.
Men ellers inviterer jeg bevist ikke kræsne mennesker til mit ædle bord.

Jeg har i firmarelationer fået til opgave at organisere 136 kuverter, med besked om, at 20% var vegetarer.

Men det triste resultat var, at al vegetarmaden stod tilbage, og at der var for lidt "rigtigt føde".

Så vegetarer er i min fortolkning "hysteriske kællinger", som man ikke skal lade sig knægte af.

Hvis de ikke kan lide lugten i bageriet, kan de skride et andet sted hen.

En lille oplysning... goveg
Hej anonym!
Jeg vil lige gøre dig opærksom på, at ost i 98% af tilfældende indeholder ostløbe fra kalvemaver, hvilket betyder, at vegetare ikke kan spise det. Brug en almindelig hvidsovs, hvis personen vel og mærket drikker mælk.
Men det er ellers en fortræffelig idé med grønsagslasange - den skal nok falde i god jord.

spis min gris Anonym
Hej
Alle, jeg er en ung mand (med stort M) på 25 år og jeg er vegetar og har altid været det. Så i min familie er der selvfølgelig ingen ko på isen når julen nærmer sig. Med hensyn til at blive inviteret på mad har jeg meget forskellige oplevelser. men helt generelt må jeg sige at jeg ser det som en gestus hvis folk har lavet noget specielt. Det er rart at vide at folk har gjort sig umage for at man skal føle sig godt tilpas. Man kan vel sammenligne det lidt med at købe eks en værtindegave, den kan vise at man har tænkt sig om og gerne vil glæde den man er blevet inviteret af.
HVis jeg bliver inviteret af folk , siger jeg selvfølgelig at jeg ikke spise kød, det har ALDRIg givet mig nogle problemer.
Jeg mener at det er et tegn på respekt at man ikke forventer jeg spiser kød, ligesom jeg aldrig ville forlange at en muslim spiser svinekød.
God jul
Niels

vegetarer og holdninger anonym
Hvad er det for nogle holdninger, jeg har ret og hvis andre er af en anden mening er de kræsne og hysteriske kællinger (m/k) ?

trist hakkelse T-rex
Uden vin er festen uden glæde. Uden kød er maden ikke egnet til menneskeføde!

PS Min basiskost er af vegetabilsk oprindelse som den skal være, men jeg ved at den må krydres med lidt kød og fisk for at den bliver fuldgyldig. Men hvad jeg er jo bare en tyrranosaurus.

hysteriske?? vegetaren
Hva fanden er det for en fordomsfuld kommentar -at vegetarer er hysteriske?? Vi lever vel i en moderne verden. For det første er vi vegetarer ikke spor hysteriske! Vi har bare en klar holdning om ikke at spise dyr. Er det virkelig så frygteligt?
Jeg har været vegetar i flere år, og har aldrig følt mig sundere. Kød er ikke nødvendigt for kroppen, vitaminerne findes faktisk bedre i grønsager, så længe man husker at spise nok med bønner og linser. Kød forårsager en masse sygdomme og fejlernæring.
jeg er vegetar af etiske grunde. Dyrene i dag er blevet til kødmaskiner, man lægger ingen vægt på det levende væsen. Det er grusomt, og folk lukker øjnene for hva der egentlig sker. Skal man spise kød bør det være med god samvittighed. Køb altid kun kød fra fritgående dyr.
Jeg kan ikke forstå denne bitterhed der spredes blandt kødspisere. Hvad er I så oprørte over? Det er vel menneskets eget valg ikke at spise kød. Åben øjnene og lad være med at være så primitive.

Vegatar Anonym
jeg er fysisk handicappet, bor alene men har 24timers hjælp, jeg har pt 2 vegatare den ene har 6-7 vagter om mdt. den anden ca4, det går mig på fordi jeg er bundet til at spise vegatar mad. De har tit selv ingen forslag til mad som jeg mener de burde have som vegatare, jeg synes ikke det er rimeligt at jeg skal finde på madopskrifter jeg har intet i mod vegatar mad men de burde selv tage del i hvad de til daglige evt. spiser så det hele ikke hænger på mig.

det vigtige er ikke hvad man spiser.. veg.
men hvem man spiser det med.
jeg blev selv vegetar for næsten fire år siden, jeg lever i en omgangskreds uden andre vegetare, den første reaktion jeg fik fra min mormor var, men nu har din mor lige stået og lave flæskesteg til dig, jeg kunne kun svare: er det vigtige ikke vi hygger os, ikke hvad vi spiser, det samme gælder for mig juleaften, det er nu min fjerde juleaften og igen ved jeg ikke hvad jeg vil have at spise, og ved du hvad.. jeg er også ligeglad. så længe jeg får en godt aften, hvilket for mig ikke indebære at stakkels dyr må dø.

knus en anden vegetar

snævertsynet den klogeste af os to
Du tager helt fejl, du kan få alt hvad du har brug for gennem en masse andre ting end kød, fx. nødder, bælgfrugter (bønnerog ærter fx.), olier osv. Du får til gengæld ikke kun gode ting fra kød, der er nemlig mange giftige aminosyrer som går ind i dit blod - derudover ligger kød også og rådner inde i din mave, da det tager 3 døgn at fordøje føde bestående af kød, hvorímod det tager 1 døgn for din krop at fordøje føde uden kød.
Så bare rolig, du behøver ikke at spise en muskel for at holde dig i live..

traditioner den kloge
Folk hænger så meget fast i gamle danske traditioner, brun sovs med flæsk og kartofler, hold da op hvor vammelt! det er utrolig bondsk, og noget som jeg bestemt ikke er stolt over ved DK.
Hvis danskere som spiser kød, fik mulighed for at spise noget som smagte fuldstændigt som kød, men ikke var det, så ville folk stadig vælge kød.. utroligt så gammeldags befolkningen er..

folk har så travlt den kloge
Folk har så travlt med hvad andre putter i munden.

re:vegetare og holdninger anonyme ???
undskyld mig det er da ok at folk har deres egne meninger det står jeg da inde for men hvad er det for noget med at kalde vegetare for hysteriske kællinger det er da ikke ok hvad hvis nu du var allergisk over for smør skulle jeg så stå der og kalde dig for en hysterisk kælling nu kan jeg jo godt se at det ikke er det samme fordi hvis man er vegetar vælger man det selv men det er da slet ikke ok !!!![:(]