Venskab mellem dyr

Venskab mellem dyr ftg
Landmænd og hyrder har længe haft en anelse om det, og en videnskabelig undersøgelse foretaget af biologen Anja Wasilewski bekræfter tilsyneladende at hovdyr ganske rigtigt kan opdyrke nære venskaber med andre dyr i deres flok eller hjord. Ifølge Anja Wasilewski, der har iagttaget heste, æsler, kvæg og får, ses dyrenes venskab ved at de ofte holder sig tæt til hinanden, har kropskontakt når de hviler sig eller æder, ved at de deler føden, og ved at de soignerer hinanden. Får gnider for eksempel hoved med en ven som har været oppe at slås med et andet dyr. Det lader til at trøste og berolige dem, siger den tyske avis Die Zeit. Æsler har som regel kun én ven, men til gengæld holder venskabet længe. For at undgå en slags menneskeliggørelse af dyrene er forskere dog forsigtige med at forklare hvorfor dyrene knytter disse bånd, og hvordan det påvirker dem.

hvor blev debatten af debat mangler
Kære ftg

Hvad er det lige du gerne vil diskutere? Jeg ser intet andet end oplysning, som du måske har sakset andetstedsfra. Men hvad er det lige vi skal debattere?

Og hvad har hovdyr og hunde med hinanden at gøre? eller var det et irrellevant spørgsmål?

Endeløse diskussioner er ikke min stærke side, ftg
da jeg er et fredens menneske, men jeg går ind for oplysning. Mit spørgsmål til dig er: Hvad har du imod oplysning?
Venlig hilsen, ftg.

Venskab mellem mennesker nimbuto
Du ser den samme adfærd hos mennesker. Nogen kan faktisk ligefrem lide hinanden. Men nu er mennesket jo også primat. Du vil i høj grad se den samme venskab hos andre primater, som jo faktisk er nedkommet fra vores forfædre.

Mennesker og dyr har dog ofte tilbøjlighed til at isolerer sig i små samfund, hvor fremmede af underlige grunde ikke er velkommen. Nogen mennesker vælger en religion som deres samfund og føler sig hævet over andre mennesker i kraft af deres tro. Nogen syge mennesker håber sågar, at deres gud vil komme og smadre alle som ikke tror på ham.

Vælg dine venner med omhu ftg
Gode venner gør dig til et bedre menneske.

Det forekommer ogse mellem forskellige racer mor Karen
Jeg havde engang en fransk vædderkanin og han var virkelig gode venner med en kat. Han trøstede hende da hun gik med veer og senere var han barnepige for killingerne.

Venskab forekommer f.eks. også mellem en kat og en undulat - for slet ikke at nævne det mest almindelige - mellem hund og kat.

Det er altså absolut ikke noget særsyn at se venskaber mellem dyr.

Ja - menneskene kan lære meget af dyrene ftg
Se for eksempel Ordsprogene 6:6.

Venlig hilsen, ftg.