venskaber

venskaber Niels H
hej jeg har valgt at skrive et par linjer i denne katagori selvom emnet måske burde ligge under det sociale i stedet - men udgangspunktet er privatøkonomi så jeg tænkte at prøve her og se hvorledes svarene blir

sagen er at jeg selv er født til/med penge
jeg har arvet o lign og aldrig selv skullet arbejdet mig op
udfylder dog i hverdagen forskellige funktioner i arbejdsmæssig sammenhæng som typisk udgør 35 timer / ugen

mine venner .. nogle fra barnsben og andre kommet til i voksenlivet .. har på ingen måde samme midler til rådighed

jeg deltager gerne på alle "niveauer" i alle sammenhænge, men ubevidst bekymrer jeg mig jo ikke om prisen når vi skal noget - jeg tænker i bund og brund ikke over hvad ting koster på samme måde som flertallet.. de begrænsninger som en gennemsnitsøkonomi ligger på ens forbrug er jeg ikke bundet af

omvendt siger det mig intet at flashe eller være i selskab med folk som har behov at vise sine penge frem (og det har det aldrig gjort), derfor er jeg utrolig taknemmelig for min vennekreds som består af en "bred" skare af dejlige mennesker som jeg holder af på hver deres måde

det som dog er hændt er at man begynder at tale bag min ryg ..
jeg hører brudstykker genfortalt hist og pist

har gennem årene 5-10 gange betalt diverse fælles rejser sydpå og i asien (7-10 personer) og holdt en del kom sammen´r hjemme med kvalitets mad og kokke udefra (fra de dyre steder) etc...naturligvis blot fordi jeg vil mine medmennesker det bedste ;-)

nu hvor vi er blevet "voksne" så slår forskellen for alvor igennem
hvor mine kammerater/veninder binder 2 indkomster og et presset arbejdsliv/hverdag op på en mindre ejerlejlighed i byen (med delvis presset økonomi i nogle tilfælde) så har jeg jo købt hus ved kysten fordi jeg elsker livet ved vand og strand (har intet behov for fine naboer men glad for naturens nærhed)

en stor interesse er sejlerliv og jeg har købt båd + diverse
inviterer vidt og bredt og ønsker vennerne skal deltage i udflugter til søs .. eks. fiskeri fra båd og vandski etc så meget de lyster

en anden interesse er biler .. behøver vist ikke skrive noget her, i kan selv regne ud hvad man gør når der aldrig har været knaphed på penge
jeg har sommerhuse i jylland, mindre ejerlejligheder i kbh/århus og flyver til usa og london jævnligt.

jeg hører at folk siger det er vanskeligt at leve deres eget liv på deres "egen" måde når de hele tiden ubevidst blir inviteret til at leve livet som jeg gør, jeg hører desuden at de har svært ved at forstå at jeg ikke går op i økonomi overhovedet .. altså det er jo slet ikke et parameter for mig

betegner mig selv som afbalanceret ydmygt gemyt med interesse for alle mennesker uanset hvor i livet man er

jeg er ganske enkelt bange for at de falder fra som tiden går fordi forskellen er for stor

hører gerne jeres kommentarer

mvh Niels 31år

efter at have læst det igennem så kan jeg se det er blevet noget rodet og usammenhængende men håber i forstår min situation og vil tage mig seriøst

ja, nej nej!
Lad være med at vifte med alt det du ejer, og opfør dig ligesom resten af befolkningen med et 8-16 job og almindelige problemer. Så kan du skelne mellem venner og snyltere! Vennerne står ved din side, når du har problemer, mens snylterne skynder sig væk, for at finde sig et andet offer! Det er parasiternes mål!
Du kan da bare fortælle, at tingene enten er lånt eller lejet, de behøver ikke at vide at du ejer dem og du kan lade være med at betale for andres rejser. Klæd dig normalt på, ikke med dyre mærkevarer fra top til tå og vær beskeden! Så kan du se om livet ændrer sig!
Jeg har læst om forskellige rige mennesker, som ingen anede, at de var det, for deres måde at være på var helt nede på jorden!

RE: fereshta
Hvorfor skulle han dog det?

Jeg tror at langt størstedelen af danskerne, ville gøre som ham, hvis de havde midlerne til det.

Økonomi er ikke noget man snakker om, da det simpelthen er usmageligt at høre på. Lige meget om man blærer sig med at man har meget, eller brokker sig over at man ingen har.

Men i og med at du nyder at du har det i forhold til bopæl, biler, både, rejser osv bliver folk selvfølgelig bevidste om at du har dem.
Jeg kan godt sætte mig ind i, at dine venner og bekendte ikke kan følge med, hvis du forventer at de skal holde samme slags "sammenkomster" som du gør, eller hvis de selv skal betale for det I laver.

Men sådan som jeg læser det, er det dig der betaler på den begrundelse "Når du har muligheden for det, så hvorfor ikke gøre det?" Det kan jo meget vel være det er der den ligger i klemme.
Måske synes de det er flovt at du betaler for dem. De fleste vil jo gerne være selvstændige, og betale for sig selv. Så hvis man, pga arrengementernes størrelse osv. ikke har mulighed for dette flover de sig måske?

Men jeg kan ikke rigtig sætte mig ind i deres tankegang. Hos os er det sådan, at den der lige har lyst/råd til det, betaler. Jeg ved at vi har en helt anden kultur med hensyn til betaling, men alligevel.

Men tag en snak med de venner, der har et problem med det. Fortælle at det ikke er noget problem for dig, at de ikke har så mange midler osv. Uden selvfølgelig at tale ned til dem. Hvis det er rigtige venskaber, består de jo uanset forskellig økonomi.

Held og lykke med det [:)]