Vestens tavshed

Vestens tavshed Ninas støtter
Vestens tavshed

Bortset fra FNs formand Kofi Annan og få andre internationale stemmer, forholder Vestens politiske magthavere sig indifferente og afventende overfor Israels krigsførelse mod Libanons befolkning. De fleste samtykker mere eller mindre med Israels militære aktion, som de anser for at være i overensstemmelse med de vestlige demokratiers inddæmningsstrategi „mod den islamistisk inspirerede terrorisme“.

„Årsagen til den udbredte ligegyldighed overfor Israels angreb på civile er, at det er lykkedes de US-amerikanske neokonservative og deres forbundsfæller i hele verden at udbrede den tese, at i den aktuelle kamp mod den internationale terrorisme er det uundgåeligt, ja nærmest nødvendigt, at uskyldige menneskers liv må ofres. Hver dag hører vi om civile ofre for amerikanske militæroperationer i Afghanistan eller i Irak. Men det ryster ikke verdensoffentligheden - allermindst i den vestlige verden. Det er lykkedes for disse mennesker, at få hundrede millioner af mennesker til at tro, at besættelse af bestemte lande, brug af altudslettende våben og deraf følgende død for uskyldige mænd, kvinder og børn, er den pris, der må betales for vores sikkerhed. Alt dette gælder også og først og fremmest i Israel, hvor først Sharon og derefter Olmert har gjort alt for, at få befolkningen til at tro, at vores hær er den mest moralske i verden og at det altid er palæstinenserne, der bærer skylden, også når vores soldater nedslagter kvinder og børn på stranden eller i gaderne. Disse døde – forklarer politikere og militærfolk – er del af de menneskelige omkostninger, der garanterer vores sikkerhed. Naturligvis vil disse folk efter hvert drab have travlt med at udtrykke deres beklagelse over fejlen, men samtidig hermed betoner de, at det alene er de militante palæstinensere, som bærer ansvaret. „
_______________
( Citat af Michel Warshawsky fra det Alternative Informationscentrum (AIC) i Jerusalem, i et interview i det italienske venstrefløjsdagblad il manifesto, den 22.juni 06).

Det var Svend Nu
dog utroligt hvor den citerede mand har ret. Han har set lyset. Det var der andre der kunne lære så var der nok mere fredeligt at bo på denne kugle.

muligt kldt
men hvad med at Europa hjalp Amerikanerne istedet for at sidde og brokke sig.

Ting er sku skabt på baggrund af handling ikke snak. Amerikanerne gør sku da i det mindste noget i stedet for ynklige europa. Forrædderi kaldes det og efter 2 verdenskrig blev det straffet hårdt. Nu skal man jo helst hade USA for alt hvad de gør. Men de er jo snart de eneste der gør noget

Måske modild
skal du vende blikket mod det de rent faktisk gør, og ikke det de siger de gør?

V.H. Modild

ja men kldt
hvem ved hvad der egentlig sker ?

Vores presse er farvet og leder efter sentationer der er sku ikke skid der nævner nogle af de ting jeg fremhæver

Hvad fanden havde verden gjort uden USA ? vi er jo ikke selv i stand til at tage noget ansvar eller foretage en handling.

Jeg syntes det er ynk !

tjahh... modild
men pressen er vist ikke farvet i den retning du tror? Derudover mener jeg, at vi har brug for en anden slags handling, end den USA forestår for tiden.

Der fattes besindelse.

V.H. Modild

ikke med ? kldt
Handling ? ... indtil videre har europa kun kunnet rakke ned på USA men hvad gjorde vi selv (ikke Danmark men mange af de andre lande) og hvad er den handling du omtaler ?

At sidde og diskutere med terrorister ?

At fohandle med Sadam ?

Nej Europa har ikke handling kun ord ...

Jeg tror modild
at jeg vil insistere på at kalde en samtale for en handling.

Men som jeg forstår dig, mener du handling som det foregår med krigen?

Den handling finder jeg enfoldig.

V.H. Modild

ok men så kldt
er vi ikke enige .... samtale er kun brugbar når partnerne er enige om reglerne

De du vil samtale med er ikke til at føre en sådan med. Sammen med deres provokationer og handlinger var der ikke andre muligheder end at reagere. Det ville være lettere at gøre i flok men der var for mange der stak af

Samtale er altså i denne sammenhæng ikke lig med handling

Nu hører vi så meget om ofrene ... hvad med amerikanerne ? ville der ikke være færre tab hvis hele den vestlige verden støttede op ?

Solidaritet hedder de ? (og sjovt nok så er det venstrefløjen der bruger denne vending uden selv at kunne leve op til det - de vil hellere sidde og være bagkloge "hva sagde vi" end at indse at krigen er en realitet som de kan vælge at deltage i eller lade være med med de omkostninger det medføre) forrædderi

Det er næppe solidarisk modild
at nedslagte andre mennesker, hvis der er andre muligheder lige ved hånden.:)

Det moralske problem der opstår ved, at vi gør det samme, som dem vi kalder barbarer, er ikke til at overse, vel?

Alle mennesker er til at tale med, selvom virkeligheden for mange synes omvendt.:)

V.H. Modild

nej men så kldt
kommer vi nok ikke nærmere.

Vi skal naturligvis overholde konventioner og vedtagelser men det er jo krig ! ... tror ikke mennesker kan føre en uden tab af liv og uden at begå grusomhed.

Mener ikke vi gør det samme som dem. Det er ikke vesten der laver terror.

Hvis du spørger modild
mennesker i andre lande om dette dit udsagn:

"Mener ikke vi gør det samme som dem. Det er ikke vesten der laver terror."

Vil du nok kunne finde temmelig mange, der er uenig med dig. Et lille kig på USA's sydlige naboer, skulle sysselsætte dig i noget tid.

V.H. Modild

det er muligt kldt
men nu lever jeg altså i Dk ... og jeg er egentlig ligeglad med hvad de der mennesker siger

Ok:) modild
Det sætter jo sagen i et helt andet lys.:)

Så vi snakker alene om, hvad der er sket i danmark?

Men du skældte ud på hele Europa i et andet indlæg, men nu bor du i DK, og så er det lidt ligegyldigt, hvad de mener om f.eks. USA i sydamerika?

OK.. hmm.. hvad skal jeg sige?

V.H. Modild

jamen altså kldt
det er ok at du tager hele verden på dine skulder jeg tror bare ikke vi ved ret meget om hvad der foregår. Jeg ved ikke hvad du hentyder til ... med Sydamerika.

Såvidt jeg ved så er de lande vist selv skyld i de problemer de har (det er deres egen styre der laver problemerne ikke USA) så du må uddybe ?

Når vi snakker om Europæiske problemer så kan jeg ikke se hvad det har med Sydamerika at gøre. Derfor mit tidligere svar