Vet ikke om dette har vært skrevet her før,

Vet ikke om dette har vært skrevet her før, kyuetsueko
Men, jeg fant en liten "Hvordan avsløre en sekt".

Her er den:

1: Elitetenkning og isolasjon - vi har den eneste sannhet.

2. Ledere fordømmer eller bedømmer sine medlemmer.

3: Den frie vilje undertrykkes, pivatlivet invadres.

4: Et lederskap som ikke står til regnskap for noen,

5: Utydelig grense mellom å tjene Gud og det å tjene lederne.

6: Fordømmelse av alle som ikke følger "Læren"

7: Syndebukkjakt og sannhetsfornektelse

8: Stadig endring av underledere.

Litt skremmende så likt dette er, når det gjelder både JW, Mormonere, etc etc etc...

Hvorfor er du så bange for dine medmennesker? ftg
Hvis folk ikke ønsker at være mormoner, så kan de vel holde op. Jeg har selv været medlem af den katolske kirke, men det er jeg da holdt op med. Jeg ville hellere være et af Jehovas Vidner, og det er derfor jeg er det.

Med venlig hilsen, ftg.

Kanskje fordi jeg bryr meg kyuetsueko
om dem? Du skjønner, å være redd for sine medmennesker, betyr å bry seg om dem. Og å bry seg om dem, betyr å ta vare på dem, uansett hvem de er, eller hvilken menighet de tilhører. Og når de kommer inn i en sekt, blir man redd for dem, fordi de ikke lenger er fri. Frihet er viktig, skjønner du. Og den "frihet" man har når man hele tiden blir passet på, må være helt enig med lederne, etc, er ikke frihet. Det er et fengsel.
Jeg ønsker alle frihet i Jesus. Jeg ønsker at alle skal få oppleve Jesus. Ikke i en "menighet" hvor Jesus ikke er sjef, men utenfor menigheter, hvor Jesus er Frelseren. Hvor de kan slappe av i visshet om at uansett hva de mener, så er de elsket.

Når man blir sittende fast i en sekt hvor alle skal og må være enige, så er det ikke kjærlighet, det er makt! Og tro meg, jeg vet hvordan det fungerer.Maktmennesker er skremmende. De skal ha det på sitt vis hele tiden, og stakkars den som sier dem imot.Og du vet jo selv hva som skjer om du er uenig med den lære som er blitt belært deg? Da blir du kastet ut. Er det kjærliget til dine medmennesker?

Den katolske kirke? eks-vidne
finder jeg lige så falsk som JV. Dog har den katolske kirke, været langt bedre til at erkende den pædofili, der findes indenfor Deres række.

Eller er det en udemærket liste, der her er fremført. Alle punkter passer i den grad, skræmmende på JV.

Nu husker jeg desværre ikke titlerne på de 2 film, jalmar linkede til for kort tid siden. Men jeg så og kommenterede dem. Har du set dem ftg?

Jeg har været i en sekt. Der er stadig sår, fra da jeg var et af Jehovas vidner. Stadig ftg. Og det er nu 10 år siden, jeg forlod JV.

At du har det godt hos JV, forstår jeg nu mere og mere, som jeg læser dine indlæg.

Hvor er jeg dog glad og lykkelig over at være ude.

I dag ved jeg, kender forskellen på, at kende den sande Gud. Og jeg ved hvad du tænker nu. Har jo selv været der. Men som jeg skrev tidligere i dag, når man kender begge dele, ved man i den grad, hvor man skal søge hen.

Men den liste, alle punkter er helt korrekte. Jeg kan kun nikke godkendende til dem alle.

Manjana

Lige i hjertet kyuetsueko eks-vidne
Hvor er det dog godt skrevet. Lige sådan fungerer en sekt. Og derfor kan jeg helt tilslutte mig, at JV er en sekt. Det er magtmisbrug af en sådan karat, at det går helt ind i de enkelte familier og skiller dem ad. Det er præsic det, min mand og jeg oplever for øjeblikket.

Og hvor har du ret i, at alle skal være enig. Koste hvad det vil. I den retssag, der var i Skotland i 1956, (husker så dårligt navne), men hvor den ene af højeste medlemmer indenfor JV, mener det var Fred Franz, blev spurgt: Hvad nu hvis et medlem fortalte dem, at det, der blev lært var forkert, ville vedkommende så blive udstødt? Ja sagde man fra Jv's side, der må nødvendigvis være enighed blandt JV, også selvom man ved den lære man fremkommer med, er forkert.

Så velvidende om, at man ved at udstøde et medlem, ødelægger et godt familieskab, samt at man udstøder selvom man udemærket er klar over at det er på et forkert grundlag, udstøder man alligevel, for enighedens skyld.

Så meget for den såkaldte næstekærligheds skyld.

Ja kærligheden til Jesus/Gud bør aldrig bygges på magt. Men ene og alene på frivillighedens grundlag. Noget JV som alle andre sekter, totalt har misforstået.

Det var et fængsel, nu er det frihed.

Mange hilsner

Manjana

Det kunne jo være at kyuetsueko ville prøve at fortælle jalmar
´


... dig noget ftg - Måske er kyuetsueko et godt menneske der bekymrer sig om sine
medmennesker - OG jeg ved godt DU ftg, ikke kan se at det er en perfekt beskrivelse af
JW/WTS, men det har noget at gøre med følgende ftg - du er åndelig smalsporet gr. Indoktrinering!





[sol]