Vi du OGSÅ gerne være journalist ?

Vi du OGSÅ gerne være journalist ? Kommende journalist
Hejsa.

Jeg er en ung gut på 27, der gerne vil være journalist. Jeg er p.t. ved at planlægge mine forberedelser til optagelsesprøverne i april og maj. I denne sammenhæng søger jeg andre individer, der ligeledes agter at søge ind på journalistuddannelserne i 2007.

Måske kunne vil lave et netværk, hvor vi rådgiver, støtter, motiverer og inspirerer hinanden op til prøven.

Jeg har mange gode råd og idéer til forberedende øvelser og til relevant litteratur. Måske sidder I derude med lignende guldkorn.

Så alle kommende journalister: giv jer til kende!

hej gut Volapykist
i tjener røven ud af bukserne selvom i ender som kommunikationsmedarbejder eller journalist på et lille ugeblad. I har et stærkt forbund.

hejsa.... Kommende journalist
Ja, lønen er ikke så tosset. Jeg søger dog ikke denne branche p.g.a. økonomien, men p.g.a. min brændende passion for faget. Er du selv journalist?

Jeg er godt klar over tomtitomtitom
at det er ikke hvad du spørger om, men jeg mener at en godt journalist er en som er meget kedeligt.

Og slet ikke spandende, hvad mener du ?
Brænder du om at være spandende, eller objektivt:o)
vh
Tom

se da bare at komme igang ikke journalist
ung og ung..du er 27 år...på det tidspunkt var det 3 år siden jeg havde gennemført en 5årig uddannelse. Når du bliver færdig, og under din uddannelse : vil du så gerne bede dine kollege om at referere tekniske nyheder korrekt? Det kan jo ikke passe at de skal citeres fra Ingeniøren hele tiden...

Jeg tænkte iøvrigt selv på at blive journalist dengang, men så blev det altså istedet civilingeniør.

held og lykke med uddannelsen, jeg tror helt sikkert du går nogle spændende år imøde!

ups ikke journalist
der er vist noget galt med min r-tast, beklager.

jeg... Kommende journalist
er jo ikke så ung som jeg har været, men gammel er jeg vel heller ikke? Jeg har selv gennemført en mellemlang videregående uddannelse, men vil nu prøve kræfter med dette fag. Man lever jo kun én gang og så skal det da gøres ordentligt! Jeg ved at dette erhverv vil kunne give mig en højere livskvalitet...derfor er jeg parat til at forsøge mig på skolebænken endnu engang.

Ps.: Jeg skal nok hive mine kommende kollegaer i ørerne ;0)

Hola tomtitomtitom Kommende journalist
Jeg vil gvie dig ret i at en objektiv journalist ofte er lidt "kedelig". Spændende journalistik, som de fleste nok vil kategorisere det, er jo ofte den mere kulørte og kreative journalistik...som det f.eks. er tilfældet i blade som "Se&Hør" etc. Jeg planlægger at være udenrigkorrespondent, og i denne sammehæng nøgternt objektiv og måske, som du jo beskriver det, relativt kedelig.

journalist kvinde-42
Jeg bestod optagelsesprøven i Århus i sommer, og valgte så at starte på en anden uddannelse. Men jeg forstår din passion - og valget var ikke let...

Men spørg gerne konkret og jeg skal forsøge at svare :-)

Hurra for dig tomtitomtitom
Kom i gang, og held og lykke :o)
Lyder godt.
vh
Tom, som har været offer gang imellem;(

Hejsa kvinde-42 Kommende journalist
Hej med dig.

Jeg vil gerne spørge dig om, hvordan du forberedte dig op til prøven (var det i Aarhus eller Odense?)?
Jeg vil specielt gerne vide, om du kan anbefale noget litteratur eller nogle øvelser?
Det ville være skønt, hvis jeg måtte få din e-mail. Det vil være en stor hjælp at have en "livslinie" op til prøven som man lige kan stille et spøgsmål eller to.

Hvilken uddannelse valgte du istedet for journalistikken?

Jeg er... maia
Journalist. Og optagelsesprøven på DJH er ikke så skræmmende endda. Hvis du brænder for faget, så kender du sikert allerede de grundlæggende regler. For prøven gælder det, at du skal have styr på din almene viden, have fulgt med i nyhederne i ind- og udland, sport, kultur osv. Og så skal du kunne skrive røven ud af bukserne. Du skal kunne tænke både kreativt og nøgternt. Have god iagttagelsesevne og notatteknik. Jeg tror ikke et netværk af kommende journalister er nødvendigt, hvis du lever op til de nævnte krav. Men spørg løs, hvis der er noget du vil vide.
KH Maia

Start med at gøre noget ved dine illusioner dulkis
"objektiv" journalistik findes ikke.

Din holdning vil til alle tider være afgørende for hvilken "vinkel" du angriber en opgave fra. Og en da de ting du vil lære på journalisthøjskolen er netop dette.

Håber vi alligevel får en lødig og ikke kreativ journalist at se, men glem din "studiegruppe" det er en arena derude - på liv og død.

Hej Maia Kommende journalist
Jeg frygter den nu alligevel!

Jeg arbejder på at forbedre min skrivehastighed. Jeg arbejder desuden på at forbedre min kommatering, hvilket går fremad. Jeg elsker at skrive og har altid været ret stærk skriftligt.
Med hensyn til almen viden, så kan jeg fortælle, at jeg følger med i indenrigs- og udenrigspolitik, sport (kun overfladisk, da jeg hader sport) samt kultur. Jeg håber, at dette vil kunne gøre mig klar til prøven.

Jeg vil gerne spørge dig om, hvilke kilder du vil anbefale med hensyn til nyhedsstof?
Jeg læser "Politikken" online, hver dag. Jeg læser desuden dagligt samtlige texttv-nyheder på DR samt Tv2. Jeg har ikke på nuværende tidspunkt økonomien til at holde en avis. Er dette tilstrækkeligt?

Århus kvinde-42
Kommatering, korrekt retskrivning og en god håndtering af det danske sprog er nødvendig.

Kik på journalisthøjskolens hjemmeside, hvor du kan se og prøve optagelsesprøven og se facit bagefter...

Omkring prøvetidspunkterne er det en god ide at holde sig orienteret om optagelsesprøverne på de andre journalistuddannelser, for flere af de aktuelle spørgsmål gik i hvert fald i år igen flere steder.

Udover at læse aviser (der er også gratisaviserne) hører jeg meget radioavis og det var afgjort en stor hjælp.

I foråret afholder uddannelserne en åbent hus dag, hvor man kan snakke uformelt med studievejledere, elever og personale, lytte til foredrag om optagelsesprøven og indholdet - der kan man også få meget at vide og købe relevant litteratur.

Jeg gik til prøve i Århus og søgte ikke andre steder.

Nysgerrig.. maia
Prøven i almen viden er jo kun en lille del af testen. Kommatering behøver du heller ikke være al for god til. Det er de færreste journalister, der kan finde ud af at sætte korrekte kommaer.
Mht. nyhedsstof, så er en enkelt avis nok til at holde dig orienteret - om du læser den på nettet eller i papirudgaven er underordnet - bare du læser det og får et bredt udsnit af alle stofområder. Men jeg vil da altid anbefale at læse så mange forskellige nyhedskilder, det giver jo også en idé om, hvordan de forskellige medier håndterer stoffet.
Jeg er lidt nysgerrig. Hvad er egentlig grunden til at du vil være journalist? Ja, du brænder for det. Men hvad er det, der gør det? Hvad er det for nogle forestillinger du gør dig?