Vi har brug for at få vores søvn

Vi har brug for at få vores søvn ftg
Der er næppe nogen der vil bestride at en god nattesøvn er meget vigtig hvis man vil bevare et godt helbred. Mange prioriterer dog ikke deres søvn så højt. „Men det må de bøde for næste dag,“ siger Shawn Currie, som er klinisk psykolog og professor ved University of Calgary i Canada. Når man ikke får tilstrækkelig søvn, bliver man sandsynligvis mere irritabel og nogle gange endda nedtrykt.

„Forskere har en teori om at søvn styrker hjernen, og at indlæring fortsætter under søvnen,“ siger avisen Calgary Herald. Shawn Currie bemærker: „Om natten skærpes ens hukommelse, og det man har lært i løbet af dagen, bliver lagret. Hvis man ikke får hvilet ud, vil det faktisk hæmme indlæringen.“ Han siger desuden at „tilstrækkeligt med søvn sandsynligvis er med til at stabilisere ens følelser“.

Men hvor meget søvn er så tilstrækkeligt? Mens mange eksperter anfører at man generelt har brug for otte timers søvn, siger Shawn Currie: „Folks søvnbehov er forskelligt.“ Derfor anbefaler han at man skal stræbe efter at få en god søvn i rolige omgivelser

Der er altså ingen tvivl om at det gavner vores helbred at få tilstrækkelig søvn. Derfor må vi være fornuftige og prioritere vores nattesøvn højt.

Lige Hovsa da
På det punkt vil jeg give dig fulstændig ret :-)

Helt enig. sanoia
Og tak for dine mange bidrag til mig at sov,kan je ike sove læse je nogle af dine copy/paste ting i religion,det er megen fint at sov på.
Kærlig t Sanoia.

De er... Fjolset
vel nok yderst hurtige og kloge, de der professorer i et eller andet. Tænk at de har fundet ud af, sådan helt på egen hånd, at man er nødt til at sove? Hvem der dog bare bestræd den intelligens... Det tror jeg er noget et barn på 1 år er klar over, uden nødvendigvis at have læst det de har skrevet.

Under søvnen regenererer kroppen ftg
Mange siger at søvnen virker foryngende.

Ja... Karl Kuk
Nu har vi sovet i næsten 4 mia. år, siden livet opstod, det skulle da være sjovt at det havde forfulgt os lige siden, hvis det ikke var andet end en dårlig vane.