Vi propper os med slik!

Vi propper os med slik! girlpower
Vi danskere spiser i snit 16 kilo slik om året.
Men vi anklager slikproducenterne for at gøre os til en slikspisende nation og for at gøre vores børn usunde.

Slikproducenterne anklager forældrene for at de ikke tager ansvaret for deres børns slik spiseri.

Hvem har ansvaret for at DIN familie spiser slik? Og spiser du virkelig 16 kilo slik om året?

16 kilo! symbiosen
Fy da føj - så mange kilo skumbananer og slikkepinde....

En pose guldkarameller til jul - ja tak!

Min familie susanne.larsen
- mine børns evt slik forbrug havde jeg (og deres far) ansvaret for ingen tvivl om det.

Jeg tror jeg spiser max 16 stk. slik om året... slik er ikke lige mig, og har aldrig været det.

Det skal nok passe herollen
- selv om det lyder af meget mere end man tror. Jeg ryger til gengæld ikke uden tagen ned af trapperne. Jeg får gerne slik til fødselsdage og ved jul/påsketid.
herollen

Ansvaret.. Mor til tre..
.. ligger klart i de enkelte familier.. det kan der slet ikke være tvivl om.. men 16 kg - føj!
Det værste er dog, at det nok kun er en lille del af det faktiske "slikforbrug" der er talt med i sådan en statistik.. tænk på alle de stakkels unger der skal fodres med Guld korn, Chokopops og lignende stads til morgenmad... spiser Danone og andre lign. produkter.. drikker masser af kakaomælk (se evt. det nyeste nr. af Tænk!)
Disse ting tæller ikke i kategorien slik, men er jo fuldstændig det samme som slik - så det reelle slikforbrug er desværre nok meget, meget større :-(

Mvh. Mor til tre...

Mindst 16kg flintberg
Ja jeg må nok indrømme at jeg spiser nok mindst 16kg om året, der er vel ikke noget unormalt i lige at spise en citronmåne en gang i mellem eller en hindbær roulade...? og hvem kører ikke lige ned og spiser en is på havnen her om sommeren?

Ja jeg gør i hvertfald. Men det er jo helt op til folk selv, hvad de kan lide, nogle spiser kager, andre ryger.
Men så længe folk er tilfredse med sig selv, og evt dyrker den anbefalede motion, så det ikke går ud over helbredet, er der vel ikke noget galt i det?(men det skal naturligvis ikke være hver dag). Man skal blot huske på at man skal spise varieret kost hver dag, så tror jeg nok det går.

Venlig hilsen Flintberg

nemlig... icarus
så som de andre skriver er de 16 kg. garenteret ikke engang nok... og ja hvor mange nyder ikke lidt for mange is og sodavand i denne hede??

og ja den med morgenmaden og de søde yoghurter har jeg heller aldrig fattet... ville være som at sige, her kid, ta en pose matador mix til morgenmad...og de der kinder mælkesnitte...ku lige så godt give dem en guldbar med i madpakken.

Hvor er lagerman hoensi
henne i denne debat.
-
Jeg hører nok til i kategorien > 16 kilo slik om året. Men hvad fanden jeg kan tåler det og jeg elsker slik. En tur i biffen, og jeg har mindst købt for kr. 100,- slik.

32 kgs iampersson
Jeg spiser nok nærmest det dobbelte. Til gengæld drikker jeg ikke sodavand (lidt cola) , spiser aldrig kage, dyrker motion, spiser i øvrigt fedtfattigt og sundt varieret kost med feks. meget lidt svinekød.
Vores børn får også slik (men vi skærer ned i øjeblikket) de spiser meget frugt og grønt og er særdeles aktive idræts/sportsudøvere.
Det er godt at der er fokus på området dog syntes jeg at man skal sammenholde det med det man i øvrigt indtager.

Halvdelen af det du siger er godt nok Bette-Ann
men den anden halvdel er ikke helt korrekt.

Mælkesnitte er noget lort, men en guldbarer er god, hvis det vel og mærke er mørkt chokolade med et cacaoindhold på mindst 70%

Sodavand er noget lort, men is er en udemærket ernæringsmæssig korrekt spise, hvis den vel og mærke er lavet af vegetabilsk fedt.

øøøehh ankao_0
16 kg slik om året er sgu egentlig ret meget..
På en måde synes jeg ikke at man kan anklage slikproducenterne for vores fedme. De skal jo tjene penge på én eller anden måde ikke? Vi har jo også en hjerne der kan tænke selv og sige; Hey, det der spiser jeg kraftedme ikk. Så ender det bare med at jeg bliver fed!
Man har selv et ansvar.. også for det man putter i munden. Personligt spiser jeg ikke særlig meget slik. Jeg er mere en chips-fan (tæller det med?) Men det kan da godt være at jeg kommer op på 16 kg chips om året.. men det håber jeg da ikke. Det er lige lidt for klamt :/ Men hvis det nu virkelig er 16 kg chips der flyder rundt i min krop, kan man i hvert fald ikke se det. XD
Vi kan kun anklage os selv for at vi bliver størrere.. men jeg ved godt at det er svært at se bort fra fristelserne..

Chiao

ikke slik men kager her :-) m34
Jeg er opvokset i en familie, hvor vi ikke spiste slik - det er først efter jeg er kommet i forhold med en rigtig slikspiser, at jeg er begyndt at kunne nogle af navnene på den slags slik, der spises mest af

- til gengæld fik vi i min familie nok kager 2 gange om ugen fra den fremragende lokale bager, når det ikke lige var hjemmebag :-).

Ansvaret for kagekøbningen var primært min fars - lidt paradoksalt når man tænker på han var tandlæge ;-)

16 Kg slik om året! Det var ellers ikke så lidt - jeg tror ikke engang jeg har fået 16kg slik sammenlagt gennem mine foreløbige leveår.

Når jeg får børn tager jeg gerne ansvaret og forbyder mine kommende børn slik - til gengæld skal deres øjne åbnes for den store verden af kajkager, studenterbrød, kanelstænger, sarah bernhard kager, napoleonshatte, Tiramisu-kager, etc ;o)

slik vs. alm mad flintberg
Godt nok siger i at 16 kg slik er i overkanten, men hvis i sætter i det et målestoksforhold til den "rigtige" mad der bliver indtaget er det et minimum. i spiser formentlig mere end 16kg mad om året. Og tager ve f.eks. USA hvor fast food er "alm mad"??? så er det jo slik vs. fedt.
Hilsen Flintberg

16 kg, det er vildt mettegg
16 kg slik om året der er da helt vildt... min kæreste og jeg har ansvaret for hvor meget vores datter og os selv spiser... men producenterne kunne jo ogs bare lade være med at få det til at se så godt ud... =)

Svarer så'n ca... Eleaco
... til en pose Haribo hver anden dag, eller vendt på hovedet kan man sige, at du skal have en af de små "budget-poser" Pesetos, Dukatos eller tilsvarende til at vare i to dage, så spiser du > 16 kilo slik om året.

Lørdagsgodter, biografgodter, julegodter, fødselsdagsgodter og diverse sukkerholdige morgenmadsprodukter er oven i købet holdt uden for i denne anskueliggørelse.

Læste i øvrigt et sted at slik er den produktgruppe som sælger mest i de store supermarkeder - i styktal forstås, ikke omsætning.

At spise 16 kilo slik om året er altså ingen sag.

Slik virker frastødende Holger
når man ved hvor usundt det er.

Den er god nok Mermaid34
16 kilo svarer til 300 gram pr uge - jo den er sku god nok, som ansat i en "slikbutik" kan jeg godt se at vores 1/4 ton slik om ugen langet over disken i en bette by på sølle 8000 indbygger vist er meget normal.

Og jo det er desværre forældrene der siger til ungerne... få nu nok med!

selvfoelgelig fedesen
Ja, jeg spiser meget slik, chokolade og vingummi samt kager, nok for 100 kroner dagligt. Det er min livsstil og jeg vejer omkring 130 kilo, fordelt over knap 170 dirrende centimeter, og nyder det.Regeringen og sundhedsapostlene skal sku ikke styre mit liv, med alle deres forbandede forbud, dem har vi nok af. Slik giver mig mit gode humor.
Fedesen

Ens eget ansvar komododragon
Enhver ved jo at slik er usundt i store mængder. At give slikproducenterne skylden for at vi spiser for meget af det, svarer vel lidt til at give bilproducenterne skylden for at folk kører for stærkt.

Det kan man jo sige om alt Ofilona
Bilkørsel
Burgere
Rygning
Slik
Heroin

Man skal jo bare opføre sig ansvarligt, og ikke give "de andre" eller samfundet skylden .

Nå, nej...! Heroin er f.eks. et ulovligt rusmiddel. Hvorfor dog det??! Lad dog de uansvarlige ødelægge deres eget liv så længe de ikke ødelægger andres.

Du kan også ødelægge dit liv ved at spise store mængder slik, og derved komme til at ligge samfundet til byrde. Og hvem sagde rygning...?

Du kan også vende den om komododragon
og forbyde dig ud af alt. Men hvilket ulideligt og formynderisk samfund tror du ikke det ville blive?

I bund og grund er det sgu bedst folk selv der kan lave om på at de spiser for meget slik. Det kan ikke passe at vi skal behandles som en nation af hjælpeløse pattebørn der ikke evner at tage det ringeste ansvar for os selv.

Tandlægeprincippet... Ofilona
... skal måske udbredes.

Det er gratis at gå til lægen medens tandlægeregninger er egenbetaling. Dette simpelthen fordi forebyggelse (ordentlig tandbørstning) vil kunne reducere tandlægeregningerne betragteligt medens manglende forebyggelse vil øge tandlægeregningerne betragteligt.

Man må så gøre op med sig selv, og sin pengepung, om det ikke er bedre at forebygge end at helbrede.

På samme måde når du bliver indlagt:

"Ja, fr. Jensen, vi kan nu konstatere at deres sygdom er selvforskyldt, Hvis De ikke havde spist 1 kg. slik om ugen og røget 20 cigaretter om dagen, var De jo aldrig endt her, så de kan betale fakturaen ved kasen"

Idag kan den almindelige uasvarlighed jo bare gribe om sig - og den gør det - medens sundhedsvæsenet, når sandhedens time melder sig, er den fælles prügelknabe.

Lyder realistisk Peace & Bass
16 kilo altså...

Det spiser jeg da sikkert. Det er 300 gram om ugen i snit. I denne uge har jeg spist 100 gram mørk chokolade og to marcipanbrød allerede, og weekenden skal først til at starte.