Vidne til rocker/indvandrerdrab

Vidne til rocker/indvandrerdrab loejsermand
Forestil dig at dit halvvoksne barn var vidne til et opgør mellem organiserede bander. Opgøret resulterede i drab. Din barn blev ikke opdaget og kommer til dig og spørger, hvad hun/han skal gøre.

Hvad vil du svare? Vil du udsætte dit barn for den risiko at blive afsløret til gavn for retfærdigheden? Eller vil du opfordre dit barn til at holde tæt for at beskytte barnet?

(I dette eksempel ser jeg bort fra muligheden for at være anonymt vidne)

Jeg er spændt på at høre din holdning og glæder mig til en god, saglig debat om dette svære emne.

MVH
GL

øhhh HHHH
Hvad for et rocker drab??

Hvis "anonymt vidne" ikke er en option dulkis
- ville jeg gøre, som folk gjorde, før den mulighed kom til (der er vel en grund til den regel) Jeg ville bede mit lille, store, halvvoksne, voksne barn holde ikke bare lav profil men flade ud.

- Det ville være et andet svar, hvis det var mig selv, for jeg mener godt nok ikke de skal komme afsted med det, men at udråbe sine nærmeste til skydeskive... come on, i den måde du har formuleret spørgsmålet kan svaret ikke være anderledes, med mindre vi alligevel stod og skulle emigrere til Australien og allerede havde det ene ben i lufthavnsterminalen....[:)]

Problematikken loejsermand
Som jeg skriver det kan du se, at der er tale om et tænkt eksempel. Jeg vil gerne høre din mening om hvad du ville råde dit barn til, hvis barnet blev vidne til særlig rå kriminalitet fra nogle grupper.

MVH
GL

Det er jo også loejsermand
Det er jo også et debatoplæg. Derfor er scenariet sat lidt firkantet op.

(I øvrigt ville jeg ikke turde stole på at et anonymt vidne forblev anonymt)

Og så mener jeg at Australien er alt for tæt på til at undgå de lovløses lange arm....

MVH
GL

hvis det viser anonym rocker
sig at muslimen kan udvises, skal sandheden frem.

det er jo lidt fjollet iampersson
men sådan er det med "tænkte eksempler ". Det kommer jo an på så meget, hvor man bor, hvad omstædighederne er osv. og hvorfor lige ens "barn", hvorfor ikke bare en selv ?
-
Du stiller jo spørgsmålet og svarer også næsten selv på det !
-
Jeg ville helt klart opfordre til at vidne, men jeg kan jo ikke træffe beslutningen. Jeg er personligt, iøvrigt ikke bange for de der små skiderikker ! og ville selv helt klart vidne !

Ret alvorligt loejsermand
Hej Mc Pears

Jeg har nu ikke tænkt indlægget som fjollet eller på nogen måde humoristisk. Det kan lynhurtigt blive alvor for en af os.

Når det er skrevet, har du selvfølgelig ret i at det er et tænkt eksempel, unuanceret og sat lidt på spidsen. Det er ment som et debatoplæg, fordi jeg faktisk er meget interesseret i at høre andres holdninger til emnet.

Jeg mener at det er et dillemma, som der ikke er nogen perfekt løsning på. Det afhænger meget af holdninger. Og de holdninger er interessante til at belyse sider af sagen, jeg ikke har set.

MVH
GL

Jamen det har du ret i iampersson
Jeg mener helt klart at det er vigtigt at alle i Danmark står sammen i kampen imod denne bande kriminalitet, der burde jo vandre protesttog igennem byerne, med køller og andet godt, det er jo en horribel og nærmest borgerkrigsagtig tilstand når der stort set ikke går en dag uden skyderier, de burde jages ud af byen, ud af landet....ja ud på en øde ø, meget, meget langt væk.
-
mht. indvandrerne skal man tage fat i hele familien, de burde kunne dømmes som medsammensvorne og sendes til Pakistan, Irak osv. jo hurtigere jo bedre !
-
Nu er det jo ikke det der dikuteres, men det nytter ikke at stikke hovedet i busken, man må selvfælgelig gøre sin pligt, det er vigtigt at der falder domme så vi kan komme dette til livs. Jeg kan jo ikke bestemme for andre (heller ikke mine børn) jeg kan kun fortælle hvad jeg ville gøre.

Vi fægted' med åben pande loejsermand
(Jeg tager kun stilling til dit svar på spørgsmålet i sidste afsnit her)

Det er en klar holdning, den kan man bruge til noget, om man så er enig eller ej.

MVH
GL

Jeg ville... anonym muslim
ringe til min fætter[;)]

Helt klart vil jeg professionel
sætte politiet ind i sagen.

Oplevede selv situationen, ikke med mord men med dummebøde i mit ligemeget hvor. En stor dreng var blevet truet med dummebøde og ville gerne give sin playstation , men jeg sagde nej. Og kunne ikke rigtigt forstå hvorfor han pludselig ville give vildtfremmede mennesker den.
Men de ringede også på min telefon for, at få ham i tale. Og en dag dukkede de op på den store drengs arbejde, hvor mesteren måtte lægge sig imellem og true dem med røvfuld.
Jeg anmeldte dem, og den store dreng blev truet på livet, men de vidste jo godt, at både jeg og mesteren var vidner, så jeg sagde, at han skulle sige, at det var mig der havde anmeldt dem og, at de bare kunne komme an , så ville de få en røvfuld.

De blev dømt, da mesteren også vidnede.

Vi hørte aldrig mere om det. Drengenes forældrer var også i retten og jeg møder dem i byen. De hilser venligt og faderen holder døren, hvis vi mødes i en døråbning.

Men der var mange andre forhold som de havde begået.

Er konsekvensen sevtægt? loejsermand
Hej Prof'

Interessant indlæg. Situationen, du beskriver, indeholder et stort element af trusler om vold og selvtægt. Men hvad nu hvis knæjten ikke havde haft en mester, der kunne/ville stå på mål for ham?

Er vi i et samfund, hvor vi selv skal beskytte hinanden?

Og hvad sker der, når barylerne bliver lukket ud igen?

MVH
GL

omsorg iampersson
at vi viser omsorg og interesse for hinanden og reagerer når der begås uretfærdigheder er vel ikke det samme som selvtægt, desuden blev sagen jo anmeldt og der faldt en dom !
-
Selvfølgelig skal vi OGSÅ beskytte hinanden ! bla. ved at gå til myndighederne, er du i tvivl om det ?
-

Mere selvtægt loejsermand
Der hvor jeg reagerede, var ved at bøllerne blev truet med bank. Jeg forstod det sådan, at både du og Mester ville give dem høvl, hvis det var nødvendigt.

Det tangerer selvtægt, ikke?

Og tilbage til mit spørgsmål: Hvad nu hvis knæjten ikke havde haft den rygdækning på sit arbejde?

MVH
GL

Joh ! og det er iampersson
vel på sin side i orden at true med et lag tæsk ! det er jo ikke sikkert at man fører det ud i livet, politiet bruger også "nødvendig" trussel om vold og eller magt!
-
"Og tilbage til mit spørgsmål: Hvad nu hvis knæjten ikke havde haft den rygdækning på sit arbejde? "
Altså !! helt ærligt ! hvad skal man svare på det ? ---- jaaaaH bum,bum,bum ! øøhh så kan det jo være at havde en fætter ! eller hans mor er eksdiskoskaster fra Ukraine !

Man skal bare....... tuttelut
.....blande sig fuldstændig udenom og lade det miljø klare ærterne selv. Så længe ingen udenforstående bliver indblandet ved et uheld er der absolut ingen grund til at blande sig.

Hvem kommer så til at styre landet? loejsermand
Jeg kan godt følge dig, men er konsekvensen så ikke, at banderne kommer til at styre landet?

MVH
GL

Pragmatisk set..... tuttelut
....er vi vel alle dybest set bedst tjent med, at de udrydder hinanden, såååå....

To minus tre er vist ikke lig nul loejsermand
Hvis vi bare kunne få dem til at blive enige om det. Men tror du ikke, at der på et tidspunkt bliver en vinder og en taber?

MVH
GL

Barylerne bliver også voksne professionel
og bliver gode samfundsborgere. Nu er knejten ikke lille, men han var godt nok knust mens det stod på.

Jeg mener da , at vi skal vidne om det vi oplever, hvis det bliver aktuelt. Det har barylere respekt for. Det bliver bare værre hvis vi ikke tager dette alvorligt. I virkeligheden er barylerne ligeså påvirkelige som ikke barylere, men de skal ikke slippe igennem mange gange med deres baryleri.

Men jeg har måttet lære knejten om forskel på mennesker. Hvem man kan lege med og hvem man skal være forsigtig med, at omgås.

Men jeg mener, at vi alle skal gå aktivt ind i , at fortælle barylerne hvad der er acceptabelt og ikke.

Politiet var en fantastisk samarbejdpartner i processen.

Endelig lykkedes det professionel
Vi er totalt enige. Hurra

Mesteren var redningen professionel
Ja jeg er helt enig. Men heldigvis var barylerne ikke kloge nok til, at nøjes med, at køre på knejten, efterhånden udvidede vidnekredsen sig.

Men mesterens 1. indskydelse var at låne knejten penge, men det turde han ikke for mig, fordi jeg med tydelighed havde sagt, at de ikke skulle have en rød reje.Så mesterne ringede til mig og vi blev enige om, at anmelde det.

Jamen du har ret professionel
Vi truede og det var vel selvtægt, men kun hvis de kom igen.

Ja mesteren var alfa og omega i sagen og redningen.

Sejt! loejsermand
Sejt at høre et tilfælde fra en af os debattører. Og et tilfælde, hvor et forbilledligt samarbejde mellem arbejdsgiver (Mester) og far viste skidtknægtene vintervejen.

Du har ganske ret, barylerne skal lære at blive gode samfundsborgere. Vi har vel alle gået over stregen nu og da som teenagere, og fået vores hug for det. Det lærer man af.

Og i den sidste ende har vi alle brug for hinanden.

MVH
GL

Et rigtig godt spørgsmål rodolfo2
Jeg ville aldrig have troet jeg ville havne i et etisk dilemma. Jeg føler jeg som en god samfundsborger altid ville gøre rigtige. I dette tilfælde vil jeg desværre nok set i lyset af alvoren bede mit barn tie, trist!

Selvfølgelig skal man tænke som en god samfundsborger rodolfo2
Du har helt ret! man må gøre det rigtige. Styrer banderne egentlig ikke Danmark nu. Det er vist det eneste politiet har tid til!

Modbydeligt dillemma, ikke? loejsermand
Ligemeget hvad man beslutter, er der altid meget vægtige argumenter for det modsatte...

MVH
GL

Måske loejsermand
Det er svært at se, hvem der styrer landet lige nu. Men banderne og ballademagerne får ihvertfald lov til at få alt for meget opmærksomhed - sammen med bombetruerne.

MVH
GL

er ikke enig anonym
hvem skal så tage sig af problemerne?

INGEN TVIVL !!!! ayla1978
jeg ville afgjort bede mit barn om at tie. Jeg ville slet ikke føle et dilemma, for jeg ville ikke kunne gøre andet !

Ayla

Samvittigheden? loejsermand
Hej Ayla

En klar holdning. Men er du så ikke med til at give banditterne (uanset hvem det er) frit spil, når de ikke kan blive dømt på grund af dit barns manglende vidneudsagn? Kan din samvittighed bære det?

Dette er et modbydeligt emne, for uanset hvad du - eller jeg - beslutter, er der altid meget tungtvejende grunde til det modsatte.. Derfor synes jeg det er vigtigt at debattere.

MVH
GL

Jo..... ayla1978
det kan man godt sige - at banditterene får frit spil. Men ja det ville min samvittighed godt kunne bære, set i lyset af at min datters liv ville være truet !

Enhver er sig selv nærmest når det kommer til sine børn - de der har svaret anderledes her med garenti ingen børn - jeg køber på ingen måde et andet svar.

Jeg har faktisk engang selv skullet vidne mod en rocker, det var nu ikke lige så voldsom en sag - men kan da huske at han dukkede op i retten med 15 klub medlemmer.
Jeg var 21 år gammel dengang.

Jeg ved det ikke, men de virkede faktisk lidt benovede over at jeg vidende, knejsede med nakken, og kiggede dem direkte ind i øjene ( selv om jeg da var lidt nervøs i mavsen - var jeg faktisk cool nok da det galdt )

Jeg endte faktisk med at blive inviteret ud af en af dem, efterfølgende på parkeringspladsen bagefter - men se det er jo så en anden snak [;)]


Ayla

Charme loejsermand
Det er nok ikke alle (især ikke os mænd), der har din charme og kan få en invitation ud af at vidne mod rockere.[;)] Og der eksisterer jo også andre typer, man måske nødigt vil have en invitation fra...

MVH
GL

ha ha ayla1978
jeg takkede nu pænt nej til invitationen - men det er da en lidt sjov historie [:)]

Kh Ayla

Scor eller udryd loejsermand
Jeg kunne nu godt tænke mig at vide, om han havde været ude på at score en sild, eller at skaffe et vidne af vejen på en diskret måde *GG*

MVH
GL

jamen så må du jo hellere have historien ayla1978
jeg er gift med ham idag - og han har ikke været en bølle i mange år nu *GG*
Så han var blot ude på noget lir [;)]

Ayla

Der er jo flere måder loejsermand
Der er jo flere måder til at lukke munden på et vidne [;)][:D] . Dette var en af de mere romantiske. [;)]

MVH
GL

Nej du ayla1978
min mund var ikke lukket, og rockeren blev da også dømt i sagen -

jeg tog nu ikke på date med ham dengang han spurgte, men jeg mødte ham 3 år efter ved en tilfældighed ( det var vores skæbne, det er jeg OVERBEVIDST om ) og så startede vores romance - han var stadig en hårdkogt bølle, men jeg kunne se ind bag ved, på en eller anden måde - og jeg var aldrig i tvivl om at han var min soulmate for life !

Jeg bad ham om at vælge. Et liv med mig indebar at han skippede ALT og flyttede laangt væk fra hele milijøet.

Efter 3 mdrs adskillelse kontaktede han mig og fortalte at han havde taget sit valg - vi har været uadskellige lige siden.

Se det er en romantisk historie som man ellers kun ser på film - men den er 100 % sand [:)]


(ps Gentelmanløjseren, du drager mig på en eller anden underlig måde, jeg er sikker på du må være et spændene menneske [;)] og bare rolig jeg er ikke en skør stocker der ligger på din trappe i næste i uge, griner....)

Tørrer lige øjnene loejsermand
Det var godtnok guf for os romantikere. *S*

Tillykke til ham....

Måske er du i virkeligheden tiltrukket af os, der har et lidt skævt syn på alting?

MVH
Jan

JEG er færdig med at vidne ! Vidnet
Jeg var for et par år siden vidne til - ikke drab - men indbrud i den urmager, som har butik skråt over for min lejlighed.

Jeg, og sikkert flere andre, ringede 112 da ruden blev smadret - politiet fik fat i de to tyve, jeg havde i telefonen givet et signalement af dem.

Senere på natten blev jeg bedt om at komme ned på gaden og gå forbi patruljevognen for 'i det skjulte' at genkende de 2 anholdte.

Jeg blev efter et par uger indkaldt til retten, der spurgte jeg FLERE gange om jeg kunne være anonym - JADA! '- du skal kun fortælle hvad du så'.....

Da jeg bliver kaldt frem bliver mit FULDE navn naturligvis BRØLET op af retsbetjenten..

Et af spørgsmålene gik på hvor stor afstand der er fra mit vindue til butikken, 'cirka 30 meter, Hr. Dommer'....

Nu er selv tyveknægte og deres 4-5 fremmødte kumpaner ikke dummere, end at de lynhurtigt kunne gennemgå et par opgange for at finde mit navn i opgangen - behøver jeg at nævne hvor sjovt det er når der tre gange på to nætter bliver sparket opgangsdøren i stykker og 4 mænd står uden for min lejlighed og skriger gennem brevsprækken at jeg 'bliver nakket' hvis jeg viser mig på gaden.....

Og jo, - jeg ringede selvfølgelig til politiet - 'er der ikke tale om direkte vold mod dig, har vi ikke kapacitet til at sende et køretøj lige nu, men ring endelig igen hvis de bryder ind til dig'......

God morgen, min bare røv - JEG er færdig med at blande mig i noget som helst!

[:/]

Det er det loejsermand
Det er det jeg frygter.

Tak for indlægget. Jeg lader det stå ukommenteret; det siger vist alt for godt hvor vi ikke er med vidnebeskyttelsen.!

MHV
GL

Desværre alt for aktuelt loejsermand
Den 30-årige kvinde, som i nat blev knivoverfaldet af to mænd foran sin hoveddør i Rødovre, skulle være vidne i en voldssag mod sin ekskæreste

http://ekstrabladet.dk/112/article1067454.ece

MVH
GL