Vidnesbyrd om Guds godhed

Vidnesbyrd om Guds godhed traellen
Alle der har levet, har haft gavn af Jehovas godhed. I Salme 145:9 siges der: "Jehova er god mod alle." Har vi eksempler på Guds godhed? Bibelen siger: "Han [har ikke] ladet sig være uden vidnesbyrd, idet han har gjort godt, har givet jer regn fra himmelen og frugtbare tider, har mættet jeres hjerter med føde og glæde." (Apostelgerninger 14:7) Glæder du dig ikke hver gang du nyder et dejligt måltid mad? Hvis ikke Jehova havde vist godhed ved at skabe jorden med et uophørligt kredsløb der giver os frisk vand og "frugtbare tider", som giver os rigeligt med føde, ville vi ikke have haft noget at spise. Og Jehova har sørget for at ALLE, ikke kun de der elsker ham, kan få gavn af hans godhed. Jesus sage: "Han lader ... sin sol stå op over gode og onde, og lader det regne på retfærdige og uretfærdige." (Mattæus 5:45)

Mange tænker slet ikke over den store gavmildhed Jehova viser menneskene ved til stadighed at give dem sol, regn og frugtbare tider. Tænk for eksempel på et æble. Æbler er en almindelig frugt i den del af verden der har et tempereret klima. De er både kønne, velsmagende og fulde af saft og vigtige næringsstoffer. Vidste du at der i hele verden findes omkring 7500 forskellige æblesorter - røde, gule og grønne, og nogle af dem er ikke større end et kirsebær, mens andre er på størrelse med en grapefrugt? En lille æblekærne ser ikke ud af meget. Men en sådan kærne kan blive til et stort, smukt træ. (Højsangen 2:3) Om foråret er æbletræet fyldt med skønne blomster, og om efteråret bærer det frugt. Hvert år - i op til 75 år - vil et godt æbletræ kunne bære nok frugt til at fylde op mod 20 kasser med 20 kilo i hver!

I sin uendelige godhed har Jehova givet os et legeme der er 'underfuldt dannet', med sanser der hjælper os til at opfatte og glæde os over alt det han har skabt. (Salme 139:14) Tænk på alle de SYNSINDTRYK der bidrager til at vi kan glæde os over livet: et henrykt barns blussende kinder; regnen der falder på den tørstige jord; en solnedgang med dens røde, gyldne og violette farver. Det menneskelige øje er skabt til at opfatte over 300.000 forskellige farver! Desuden har vi fået en HØRESANS så vi kan opfatte nuancerne i en god vens stemme, høre vindens susen i træerne eller nyde et lille barns klukkende latter. Hvorfor er vi i stand til at se og høre? Bibelen siger: "Øret der hører og øjet der ser - Jehova har skabt dem begge." (Ordsprogene 20:12) Men det er kun to af vore sanser.

Endnu et vidnesbyrd om Jehovas godhed er vores LUGTESANS. Vi er skabt med evnen til at skelne mellem cirka 10.000 forskellige lugte. Tænk på nogle af dem: duften af din livret, af blomster, af efterårets løv, af røg fra en glødende brændeknude. Og ved hjælp af FØLESANSEN kan vi mærke vinden i ansigtet, en vens kærlige omfavnelse eller en frugt vi holder i hånden. Når vi tager en bid af frugten, bliver vores SMAGSSANS aktiveret. Smagsløgene i mundhulen registrerer en række smagsindtryk der skyldes smagsstofferne i frugten. Ja. vi har al mulig grund til at sige om Jehova: "Hvor er din godhed stor, den du har gemt til dem der frygter dig." (Salme 31:19) Hvad er det for en godhed Jehova har gemt til dem der frygter ham? Hør mere om det i morgen.

Hav en god dag!

tak du hellere din mor for at du lever karl13
det var tros alt din mor, der havde alle smerterne da hun fødte dig.

ikke en gut der ikke gider hører på dig aligevellet, de gider vi andre heller ikke, så hvorfor skuld han gide?