Vigtigt at holde sig i form

Vigtigt at holde sig i form ftg
„Fysisk aktivitet kan hjælpe én til at holde vægten nede, beskytte én mod helbredsproblemer som sukkersyge og knogleskørhed, give én et bedre humør og bidrage til at man får en god nattesøvn,“ påpeger nyhedsbrevet Tufts University Health and Nutrition Letter. Men foruden alt dette „er ens fysiske form stærkt afgørende for hvor længe man lever“. Forskere ved Stanford University og i det amerikanske Veterans Affairs Health Care System har i 13 år undersøgt mere end 6000 midaldrende mænd og fundet at den mængde motion en person udøver uden at blive forpustet, er et meget pålideligt tegn på hvor lang tid vedkommende vil komme til at leve. Andre undersøgelser viser at arveanlæg spiller en rolle for ens kondition, men selv „let“ motion — som for eksempel rask gang — medvirker til at man holder sig i form.

Er enig med dig. claespedersen
Nu vil jeg ikke gå ind i lang dialog om Scientology kirken, der hævder de bygger på en liberalistisk og fuldt fast tror på den enkeltes egen ansvarlighed for egne handlinger. At have ansvar kræver man har haft muligheden i sin opvækst for tillære sig nogle færdigheder, og man har en opfattelse af et andet sind. En del af befolkningen lider under en mangel på denne evne men hos nogle er den lidelse nu engang medfødt så de svært ved forstå andre.

Men angående om psykiatrien er skyld i patienters selvmord er det svært bare entydigt at svare ja selvom jeg selv har forsøgt et halvhjertet selvmord under psykiatrisk behandling og udviklede en psykose på grund af min personlige integritet blev overskredet. Men jeg kender til bruger der valgt selvmordet på grund af behandlings systemet, ikke har ville efter komme deres ønsker om en anden behandling.

Men jeg påråber mig ikke at have en sandhed om hvordan vi løser vores behandlings systems krise selvom min model helt klart for en del psykiatri bruger vil skabe et bedre liv og den vil undgå den livslange afhængighed af hjælp fra behandlings systemet. Men dog finder jeg det mest hensigtsmæssigt at demokratisere psykiatrien med et folkevalgt kammer under vores folketing der får den overansvar for hvordan de tilbud og hjælp der gives til mennesker der har det svært eller kommer ud for ubehagelige oplevelser i livet. Det er den bedste model jeg se for undgå den forsatte stigmatisering af borger i dette land der svært i livet.

Skulle nogle med psykiske problemer læse dette så godt at finde fortrolige venner som man befinder sig godt men husk det også vigtigt at finde nogle aktiviteter man glad og at bruge sin krop inde for rimelighedens grænser er også uviklende.

Skulle nogle inde for psykiatrien følge sig ramt af mit indlæg så mødte jeg mennesker der inde som landes fremtid kan bygge på og i må aldrig tage mit opgør personligt men som et demokratisk menneske er det opgør med vores behandlings system en nødvendighed.

Mvh.

Tak for dit indlæg, Claes. ftg
Jeg vil mene at mange af dem der lider af psykiske problemer vil blive raske hvis de ændrer på deres liv. Der findes mange eksempler på at et bibelkursus har ført til at mennesker har forandret sig fuldstændigt og er blevet raske.
Venlig hilsen, ftg.