Vil en lov forhildre mobning??

Vil en lov forhildre mobning?? babs-o-man
SF og Dansk Folkeparti ønsker en lov, der skal forhindre mobning. De vil bede undervisningsminister Bertel Haarder gøre noget effektivt for at undgå mobning i folkeskolerne. Hvad mener du?

Erfaringer fra udlandet nimbuto
Der er gode erfaringer fra udlandet. Det ville være tåbeligt ikke at skele til andres erfaringer.

Love forhindrer ikke forbrydelser... rosalilje
..det ved vi alt for godt - det er også forbudt at gå med kniv og skydevåben, alligevel sker der våbenforbrydelser hver eneste dag året rundt...

...men en lov om mobning, kan og vil virke afskrækkende på mange, de skyldige kan derefter straffes - og ikke som i dag hvor de bare får en løftet pegefinger... men hvordan skal de straffes, man sætter jo ikke børn i fængsel :)

... mange af ofrene er desværre skadede for livet, og hver eneste dag en plage...

Jeg har ikke hørt om forslaget før nu du nævner det, så hvis mit svar er lidt tåget - så bær over med mig :)

Vh Lilje

Mobning. mandaabenraa
Børn mobber i skolerne , det skal der gøres noget ved.

Voksne mobber på arbejdspladserne , hvis der er en medarbejder , der ikke ønsker at være LO organiseret .Grov mobning og vold er set.
Det burde der også gøres noget ved.

Når der bliver lavet en lov , er der fokus på problemerne.
Så kan der være konsekvenser ved , at opføre sig som mobber.
Mobning kan ende med terror.

Meningen er god nok kaiogkaren
jeg tror ikke det hjælper. Mobning har desværre udviklet sig fra mere eller mindre harmløst drilleri til alvorlige trusler som går de ramte på. Vort samfund er desværre blevet så voldeligt, at daglige overfald og mord skræmmer os alle.

focus på trivsel Lada
Det nytter med en ordentlig mobbepolitik, også på arbejdspladsen, hvor sygefraværdet falder.

David mod Goliat Søren
Rigtig god ide, at få sat en stopper for mobningen i skolerne. Hvis vi ikke får lært vores børn, at det ikke er okay at mobbe, chikanere og nedværdige andre, fortsætter de i deres voksen liv. Voksenmobning er også et kæmpe problem, ofte er det chefen, som uden nogen form for modstand, slipper afsted med at ødelægge voksnes menneskers liv. Så jeg håber at den lov som politikkerne ønsker, også kommer til at gælde for voksne. I USA vindes over 70% af alle retsager om mobning, af offerne. I Danmark bliver der vundet under 1%