Ville du udlevere dit barn til samvær

Ville du udlevere dit barn til samvær dulkis
såfremt den forældre der har samværsretten dukker op beruset og i bil?

Selvfølgelig jetpost
ville jeg da ikke det....ville du?

Den der ville det... Anonym
...må givetvis være ligeså dum som spørgsmålet der stilles.

Ville du?!? millen23
...

Under ingen omstændigheder dulkis
men som I måske har set andet steds i dabatten idag, så er statsamtet af en anden mening. Og jeg mener det er ganske forkasteligt, at de i deres iver for at "dele sol og vind" går helt over i den anden grøft og PÅLÆGGER forældremyndighedsindehaveren at udlevere barnet - selv til en beruset person.

Jeg ved godt i hvilke situationer min civile ulydighed kunne komme på tale.

Sygt millen23
Deter jo sygt at amtet mener at kunne bestemme det! Heldigvis er verden da befolket af selvstændigt tænkende individer, som ikke kan tvinges til noget så tåbeligt ;o)

det er skræmmende 540'er
at dem der skal 'styre' vores samfund og passe på os gang på gang viser at de er helt 'væk fra vinduet'!!!

dlælme nej! icarus
hvor har du set det med statsamtet henne?

hvis min datters far på noget som helst tidspunkt viser interesse for sit barn, og han dukker op i den tilstand skal jeg personligt nok søge for han aldrig får det at se igen.

når man står som forælder til et barn burde man ikke opføre sig sådan.
jeg selv som har myndigheden har endikke stået fuld overfor min datter...hvorfor skulle han så (der intet har med hende at gøre...)gøre det når/hvis han en dag skulle have lyst/mulighed for at se hende?

nej anonym
men den du har afleveret barnet til om fredagen...først køre beruset med barnet om lørdagen... hvad så ? Politiet ringer ikke og fortæller dig det. Så hvis ikke barnet har været indlagt elller lign. Da får du ingenting af vide, medmindre den anden forældre ´fortæller dig at der var alkohol involveret.

Hvorfor politiet ikke indberetter når forældre kører spritkørelsel med deres børn fatter jeg ikke.

vh anonym

læs længere nede i tråden anonym
det foregik ikke på den måde, du gengiver her. Jeg skrev det indlæg du referer til.

Men om folk drikker, tager hash el lign det er deres såkaldte personlige frihed og den er svær at gøre noget ved. Du må ikke engang fører vidner i en retsag om samvær vedr. børn. Det er meget meget svært.

vh anonym

DET er jo ikke lige til at gennemskue PPP
om det var en anonyms inlæg der henvises til - eller hur?

Men jeg kender da også til tilfælde, hvor Statsamtet har ignoreret årsagen til manglende udlevering, men bare skrev til moren at faren havde ret til at få barnet udleveret ved afhentning.

det bliver du nødt til hawa
jeg har prøvet det....

først nægtede vi 2 fredage i træk at lade ham få pigen med fordi han stank af bajere og var sløret i stemme og blik... så kom der brev fra statsamtet, at vi SKULLE lade ham tage barnet med... vi måtte ikke give os ud i en bedømmelse af om han var beruset.. og hvis vi nægtede igen ville vi få dagbøder...

Derefter gik der et par måneder, hvor der var relativt ro...
Så blev jeg ringet op af en god bekendt i politiet (der så brød sin tavshedspligt) som spurgte hvordan f..... vi turde udlevere vores barn til KEL(barnets far)...
Betjenten havde lige været ud og stoppe barnets far.. han var kørt efter en anden bilist, som han mente ikke kørte ordentligt.. og han havde fået den anden bil til at stoppe.. og truet chaufføren med tæsk, mens vores barn sad i bilen...
den anden bilist havde taget bilens nummer, og meldt ham...

Politiet kendte ham godt og fandt ham hjemme. Han kom i retten..og blev dømt...

Det forelagde vi amtet, men de spurgte bare hvor vi havde den information fra... de ville have navnet på betjenten, og ville ikke bede KEL om hans straffeattest, og måske et domsudskrift, på baggrund af , som de kaldte det, rygter...
Og hvis vi ikke holdt op med at prøve at få stoppet samkvemmet kunne vi få rigtig meget ballade ud af det.

Vi spurgte selvfølgelig betjenten om vi måtte bruge ham som kilde, men han var bange for at det ville koste ham jobbet..

Men amtet som beskytter af barnet ... glem det.. det er en organisation af syge pædagoghjerner, der bare prøver at beskytte FORÆLDRENES rettigheder... det er helt skævt..

åhh nej icarus
håber godt nok aldrig jeg kommer til at stå i den situation for det er dælme da for ringe. hvordan katten kan de dog tillade sådan noget??? !!

er da fuldstændig forrykt.

stakkels jer og jeres barn, han burde da fratages al ret til sit barn ham Kel....sådan en klaphat.

Det var nu ikke en gengivelse af dit indlæg dulkis
men jeg så et indlæg, som ledte mine tanker hen på bl.a en situation vi har her i familien lige nu.

Jeg har et lille barnebarn som er "tilløber" Hendes mor, som hun naturligvis skal se, bor 18 km væk og har hverken kørekort eller bil. Det har hendes samlever. Han mener at afhentning bør foregå i forlængelse af "fredagsbajere". Så da han dukker op kl. 15.30 (får fri kl. 12.00 dut) fredag eftermiddag i en firmabil, på gule plader og hvori der heller ikke er mulighed for at give barnet sele på - f.eks. Så får han ikke barnet med.

Og så starter balladen.

Min svigersøn henvender sig telefonisk til statsamtets jurist og forklarer hvorfor datteren ikke er udleveret.

Svaret er at de forholder sig udelukkende til samværsresolutionen - spirituskørsel er en politiforretning!!!!

Efterfølgende uge dumper et brev ind ad døren om, at man nu vil have datteren til psykolog, for at finde ud af, om hun vil eller ikke vil hentes af sin mor?

Nu kender jeg ikke nogen 6-årig, der ville svare "nej" til det spørgsmål - men det er iøvrigt ikke det, der er relevant.

SÅ ryger min datter på juristen og forklarer ham at ingen skal til psykolog i den anledning, og ingen af familiens 3 børn skal ud og køre med berusede personer eller i gulpladebiler uden seler, men at han (juristen) er velkommen til at forestå afhentning og tilbagelevering, såfremt han er så forhippet på at gå moderens ærinde - det ville være en reel hjælp til hende. Så var hun jo også fri for at tage rutebilen for at komme ind til byen og hente samleveren på værtshus. Det mente han ikke han havde tid til, så samtalen sluttede der.

Efterfølgende har min svigersøn så fået statsamtets ord for, at han er en "usamarbejdsvillig forældre" !!! SÅDAN!!

Jeg tager mig til hovedet og er klar til at kvæle nogen, men min svigersøn er en besindig mand, så han har samlet papirerne sammen og sent hele sagen til sammen med sagsakterne fra forældremyndigheds sagen, han vandt i både by- og landsret til familiestyrelsen.

Jeg krydser så fingre for at den del af Hr. Barfoeds ministerium fungerer bedre end den del der håndterer vore fødevarer.

Så nu vil vi bede til Vor Herrer og have tillid til at hun hjælper os.

Nej hvor skrækkeligt... mig selv
håber da godt nok at I på en eller anden måde har fået stoppet det samkvem siden...?

ALDRIG! Anonym
Jeg har 2 gange afhentet min lille pige nu 10 år hos politiet, hvor hun var havnet sammen med sin "eksfar", en gang under promillekørsel, en anden gang var det i et S Tog og han røg i detentionen.

Desværre er jeg selv kommet til at afleverer hende til samvær, hvor jeg for sent opdagede at han havde drukket! Og sådan er der den ene historie efter den anden. Og nu, for der er lys forude, kan han forsøge at søge om samvær igen til oktober. MEN tror i derude på debatten at hun ønsker at have noget med sin far at gøre?

Det kan altså lade sig gøre at beskytte barnet, men det kræver mere styrke og mod end de fleste har. Jeg udleverer hende i hvert fald aldrig igen.

Hejsa

En mor som skal Anonym
afgive et barn til samværd og som helst vil være fri, er næppe i stand til objektivt at bedømme om faren er beruset.
Hun vil nok mene at en enkelt fyraftensbajer er en "beruselse", for at have en undskyldning for at beholde barnet!

En sag skal ses fra flere sider!!!

Det har du ret i, men det er nu ikke kun pædagoger dulkis
sagsbehandleren i den her sag er en jurist!!

Mht til rettigheder, så er det jo netop også den ikke samboende forælder, der har en samværsRET - ikke barnet og så længe loven er skruet sammen med den hensyntagen vil de problemer være der.

Her i familien satser vi på at hendes krudt snart er brugt op. Hun er højgravid og får forventeligt så meget at se til med det nye barn, at hun ikke har tid til at indkalde min svigersøn til "rådgivning" i amtet konstant. Det har jo ligesom været hendes "metode" siden han fik den fulde forældremyndighed.

Har du selv prøvet? Anonym
Har du selv prøvet at stå i den situation? I øvrigt er den det drejer sig om en FAR, der skal udleverer sit barn til en person, der er kæreste til hans ekskone.

Lad nu være med det der løften peje finger. Et barn skal bare ikke være sammen med en beruset person koste hvad det vil.

Må indrømme at med mindre det var en aftale, havde jeg bedt ham gå sin vej og bedt moderen om at afhente barnet.

Hejsa

Det er din holdning dulkis
men i de "sager" du ser i den her tråd kan du vel se at det slet ikke handler om mødre der er uvillige til at afleverer, der vurderer?

Hvis du tager lige det tilfælde jeg nævner, hvad siger din fornuft dig så? Får man én fyraftensbajer fra kl. 12 til kl. 15.30? Det tror jeg ikke. Det aftalte afhentningstidspunkt er iøvrigt kl. 13.00 - med "tolerence" på en time.

Om det er Anonym
moren eller faren der angiveligt er beruset er underordnet!

Mit indlæg gik nærmere på hvad beruselse er. En hysterisk mor kan få en fyraftensbajer til at blive til en halv kasse øl på 5 sekunder. -Hvis du forstår?

Fulde personer er næppe egnede til at passe børn... det kan man nok ikke være uenig i, vel?

Tag ikke de skrevne ord så bogstaveligt, men prøv at forstå meningen med indlægget. Skal alt ting uddybes til mindste detalje, skal der skrives en roman hver gang. -Gider ikke at skrive så meget.

Er der samværsret nu? Anonym
Er der samværsret nu, eller er det stakkels barn fredet indtil der er faldet ro på?

Et godt råd, hvis denne kæreste igen skulle dukke op og lugte af spiritus! Nægt at udlever hende til en fremmed. Man udleverer ikke sit barn til en fremmed. Hvis moderen vil se barnet, kan hun selv hente. Bliver der noget, kan hun gå til fogeden. Det er den vej det kører, så kan man forhandle derfra.

Jeg har selv prøvet det hele

Hejsa

Hvad har det med spørgsmålet at gøre? Anonym
Jeg mener stadig ikke det har noget med debatindlægget at gøre.

Hvis du har oplevet flere gange at en person har for vane at drikke for meget, med andre ord, har et alkoholproblem, så skal vekommende ikke komme og lugte af spirtus. Ikke når der skal køres bil, ej heller når man skal hente et barn.

Ville du eller ville du ikke afleverer et barn til en sådan person?

Hejsa

Læste ikke Anonym
alle indlæg igennem før jeg skrev, så hvor skulle jeg kende detaljer fra. Det jeg skrev var derfor en kommentar til hovedindlægget og ikke senere kommende tilføjelser... det er fair nok, da man ikke kan prørge om noget og så senere argumentere ud fra ukendte detaljer.

Men kan se at jeg ikke ramte helt ved siden af med hensyn til fredagsbajere... nu har jeg selv arbejdet som håndværker og hvor jeg arbejdede, fik vi altid en bajer efter fyraften om fredagen. Vi fik EN bajer og kunne sagtens snakke over den i et par timer. Folk drak jo ikke da de fleste skulle kører hjem!!!

Skulle der blive drukket to i stedet, kommer en alm. person stadig ikke over 0.5 promille, hvilket pt. er trafikgrænsen.

Efter min mening er 1-2 bajere ikke beruselse, men en hysterisk forældre kunne sagtens vurdere det til at være! En normal person bemærkes det ikke på, hvis hvedkommende har drukket 1-2 bajere. Man kan lugte det ud af munden... og hvad så??? Man kan også lugte ud af munden hvis man har drukket mælk.

Man skal ikke male fanden på væggen over et par fredagsbajere!

sikke noget fis icarus
man kan da på de fleste mærke forskel på en enkelt øl eller flere... og om personen er i stand til at køre/varetage barnet eller ej.

meeen icarus
vil man være seriøs med sit barn og have lov til at se det er det vel slet ikke nødvendig at drikke øl inden i henter dem??

Spørgsmålet var ledende Anonym
til at hylekoret skulle sættes i gang på grund af en fredagsbajer.

Dertil mente jeg det var naturligt at påpege at en fredagsbajer ikke nødvendigvis er beruselse. Det står intet i indlægget om gentagende tilfælde at beruselse eller alkoholproblemer.

Hvis du synes det ikke er relevant hvad jeg skriver, kan du ignorere det. Men jeg har bestemt en pointe og derfor kommentere du på det.

Lige præcis Anonym
dér afslører du at en enkelt øl er nok til at sætte et hylekor igang.

Så behøves der ikke at skrives mere i denne sag!

forbander ikke fredagsbajeren icarus
kan da til tider selv nyde en. men er først når min datter er kommet i seng eller blir passet. har selv levet med en far der drak så kender historien fra barnets side, og det er langt fra hyggeligt at se sine forældre (læs: far) sidde og drikke m.vennerne.... hvad enten han får en-2-3-4-5-10-20...nogle kan klare mer end andre og min far skulle nok drikke en 20 stykker før man kunne mærke han var fuld... burde jeg udlevere min datter til hendes far hvis han nu kan tåle ligeså meget?

Nej... jessebel
...det er ved Gud i himlens navn jeg ikke ville.

Jeg ville nægte at udlevere barnet OG melde ham/hende til politiet for spirituskørsel!

Skulle tilfældet være, at forældren har chauffør på, ville jeg stadig nægte at udlevere barnet, for barnets skyld!

nej det gør der vel ikke icarus
for du har sagt dit sidste ord i sagen ikke??

Mit indlæg har Anonym
intet at gøre med alkoholikere som kan drikke 20 bajere. Mit indlæg hentyder til den almindelige fredagsbajer på 1-2. Og dér mener jeg ikke der er noget problem.

Jeg fik bekræftet Anonym
det mine indlæg handlede om. Hvad mere er der at sige til det?

det mener jeg icarus
heller ikke...

men mange kan man ikke mærke forskel på... og i din omgangskreds holder man sig måske nok sober...

men vil sige at de håndværker der er på djursland, kan de fleste godt drikke en del mer end 2 øl...selvom de køre hjem (uden kørekort)

Ikke set jessebel
Har godt nok ikke læst det indlæg du henviser til, men det lyder til at være "typisk det offentlige"...

Men skulle man stå i en sådan situation, og politi og foged bliver tilkaldt, så tvivler jeg stærkt på, at en politimand og fogedmand/kvinde ville synes, at det da er det allerbedste for et barn, at blive ladt i varetægt hos en beruset forældre!
Det nægter jeg simpelthen at tro på!!

Og er han/hun tilmed selv kørende, så er problemet jo ligesom løst, da politiet jo så vil tage vedkommende med på stationen til blodprøve osv. og sigte ham/hende for spirituskørsel!

Det har jeg ikke oplevet Anonym
i Århusområdet. Måske fordi der ofte er politikontrol om fredagen.

skal jeg så ikke icarus
kunne sige da jeg ikke befinder mig i midtbyen... men længere ud på djursland er der rigeligt ;)

Kunne du ikke Anonym
Starte en ny tråd med netop den debat?
Det det drejer sig om i denne tråd er noget helt andet og du har stadig ikke svaret på debatstarteren eller mit direkte spørgsmål til dig.

Ville du eller ville du ikke afleverer et barn til en beruset person i bil?

Hejsa

Det er lige hvad Anonym
mine indlæg handler om, da tingene ikke er sort/hvid. -Indlæggene er placeret korrekt og der er også kommet debat ud af dem.

synes da nok icarus
de omhandler det samme....

og den går bare ikke hawa
du ryger i fogedretten og får dagbøder... uanset hvor meget ret du har... det er jo et retssamfund vi lever i. så du kommer til at betale i dyre domme for at passe på dit barn.. virkelig dyre domme...

det mest sindsyge eksempel jeg har , er en pige jeg har haft ansat.
Hun fik mistanke om at hendes ex misbrugte deres datter på 6 år under samkvem..

Hun meldte ham til politiet og nægtede efterfølgende at udlevere datteren.

Amtet forlangte at hun udleverede barnet... hun nægtede, røg i fogedrettenog nægtede stadig... fik dagbøder.. incestsagen tog mere end 13 mdr at få en afgørelse på, hun nåede at få dagbøder for over 50.000 kr.

Faren blev dømt , og frataget samværet... men dagbøderne blev ikke slettet... de blev forlangt betalt.. flot samfund.. godt system socialkammeraterne og de radigale har bygget op... nogen kalder det et behandlersamfund..

Det ville jeg helt sikkert hannah1
ikke!!!

Er der nogen, der kunne finde på det, hvis de er nogenlunde ved deres sansers fulde brug? Det håber jeg da ikke.

Hej

Det her handler overhovedet ikke om fredagsbajere dulkis
som iøvrigt er en af mine yndlingsdicipliner, men om hvorvidt man vil udleverer børn til berusede personer - ikke formodede berusere - men fulde!!

Min børn er aldrig blevet placeret i en bil med en chauffør der har drukket så meget som ½ øl og det er heller ikke meningen mine børnebørn skal. Det er godt nok en dårlig skik at lære sine børn og deres egne kommentarer udbliver heller ikke - tror endelig ikke det.

En 6-årig øver sig meget på sin "retfærdighedssans" og intet går deres opmærksomhed forbi.

Hvad vil du sige til en barn, der spørger hvorfor du ikke forhindre det? At reglerne ikke gælder om fredagen.

Vi er ved at være vidt omkring nu - konsekvenserne er temmelig uoverskuelige ikk´?

Måske du sidder med én øl i to timer på arbejdspladsen, men jeg køber ikke den udlægning, når du sidder på et værtshus fra klokken 12.05 til klokken 15.30 og dermed også overskrider aftalen med flere timer. Kun fylderister tager den slags aftaler SÅ let.

sikkert ikke noget problem dulkis
men du skal bare ikke ud og køre med mine børnebørn DEN dag - det må blive en anden dag. Er det helt ufatteligt at man i nogle familier har alkoholpolitik ligesom vi har røgfrie områder?

Ja der er samværsret dulkis
og moderen er da med - men chaufføren er altså fuld, og hun har ikke noget kørekort.

Han (moderens kæreste) har netop generhvervet det efter en frakendelse, som kun varede et år, da han indgik en aftale om antabus - right!!!

Nej det har du faktisk ikke dulkis
du har gang i en helt anden problematik, så pointen har indtil videre været at ryge på et sidespor.

Mit indlæg kan du nemlig godt tage for pålydenden selv om du "ikke gider skrive så meget" .

Men du lyder som en der forsvare sig.

Inden du tager hul på de politiske partiers andel dulkis
så er det altså "ny" præcedens at man skal tilstræbe lige rettigheder for forældrene i sagsbeandlingen. - så den holder ikke.

Langt ude jessebel
GOD DAMN det er edderma´me langt ude!!!!

Jeg er rystet i min grundvold over, at Amtet kan have en sådan ligegyldigt holdning til en SÅ alvorlig sag og ydermere nærmest tage faderen i forsvar!

Hvor fanden er det på vej hen, hvis barnets tarv ikke tages seriøst - "rygter" eller ej - så vil jeg mene, at det offentlige med en sådan info., har en forbandet PLIGT til at undersøge det nærmere for at finde ud af, om der er hold i "rygterne"!

Jeg mener - hvis en Socialforvaltning får anonyme henvendelser om, at den eller den er socialbedrager, så tager de en sådan anonym henvendelse seriøst og følger op på det!

Men der er det jo også penge det handler om og ikke et barns liv og levned!