Vinhøst/druer

Vinhøst/druer Brian.....
Hej alle sammen jeg sider og kigger lidt på fremstilling af vin
og kom til at tænke på hvad bruger man kernerne til
Glæder mig til nogle gode svar MVH Brian

Tror anonym
Olie.

Vindruekerneolie komododragon
ellers tror jeg bare man smider stenene ud sammen med bærmen.
http://i2-images.tv2.dk/s/42/2848242-f6f7f3557669c6e767bcf9b6bd4e2be4.jpeg

Garvesyre Vidiot
Hej Brian

Vindruekernerne indeholder garvesyre (tannin). At man ligefrem "bruger" kernerne er måske lidt af en tilsnigelse, men alt efter hvordan vindruerne er blevet behandlet og hvor mange pres man laver, og hvor lang tid vinen gærer med kvaset så vil vinen blive tilført garvesyre fra kernerne.
Garvesyren fra vindruekerner er imidlertid noget harsk i forhold til den vinen får fra skindet, så det er ikke umiddelbart noget vinmagerne direkte tilstræber. Derfor kalder jeg det en tilsnigelse, at tale om at man bruger kernerne :)
Når man laver billige vine så vil man ofte presse kvaset til sidste dråbe og derved maksimere sit høstudbytte. Men bedre/dyrere vine vil ofte være kendetegnet ved at man har forsøgt at minimere indholdet af tanniner fra kernerne*.
Visse svage sjæle i vinbranchen vil sikkert også falde for fristelsen ved at lade vinen være i kontakt længere med kernerne eller lave et ekstra pres for at tilføre en tyndbenet vin lidt mere "karakter". Men som sagt så er kernerne ikke en ingrediens der ligefrem er en kvalitetsbetegnelse :)

Derudover så bruger man diverse restprodukter fra vinproduktionen (heriblandt skind, kerner, stilke etc.) til forskellige ting. Man fremstiller alt fra brændevin til gødning af "affaldet".

Håber det var svar nok, ellers kan jeg anbefale dig at spørge din lokale vinhandler - kan han heller ikke svare tilfredsstillende syntes jeg du har fundet en ganske god grund til at skifte vinhandler ;)

* Det kan eksempelvis gøres ved at presse vinen mere forsigtigt - den med at vade rundt i druerne med bare tæer er faktisk ikke bare en gammel skrøne uden noget praktiskt eksistensgrundlag. Man kan også begrænse vinens kontakt med kvaset, ja eller gerne begge dele :)