Vor geniale finansminister fortæller os, at vi vi

Vor geniale finansminister fortæller os, at vi vi anonym
Vor geniale finansminister
fortæller os, at vi ville have en lavere rente, hvis vi havde euro i stedet for DKK. Hvis det var så enkelt, hvorfor så ikke foretrække af indføre CHF eller JPY i Danmark, da de har endnu lavere rente end Euroland.
En finansminister, der ævler som en baby, skræmmer alle investorer bort, og så stiger renten.
Så enkelt er det!

Bimboen Lars Løkke Rasmussen Futeralen
Siger at renten er højere i DK end i Eurolandene, men årsagen hertil er, at nationalbanken bevidst har sat renten 1 % højere for, at undgå spekulation i kronen.

Bimbolinen Lene Espersen siger, at rente reguleringen er et inflationsstyringsredskab, og anbefaler et Euromedlemskab, men et Euro medlemskab sikrer ikke mod inflation, da Eurolandene også har inflation.

Imod min sædvane gubbi_the_great
Men nu må jeg forsvare Lars Løkke lidt...
Den danske krone er nemlig per aftale alligevel bundet til euroen. Det betyder at vi skal bruge tid og energi (dvs. penge) på at sørge for at vores valuta ikke afviger mere end 2,25% fra en fast kurs på 7,46 kr/euro.
Da vores lille krone er mere sårbar end den enorme euro, betyder det også at der skal bruges en masse penge på at forsvare den danske krone mod spekulation (andet end bare rentehævninger). Det tal jeg har hørt er at der i denne periode er blevet brugt 60 mia. kr. på at forsvare den danske krone.
Når vi så bliver nød til at hæve vores rente fordi vi ikke kan blive ved med at smide milliarder ud for at forsvare kronen har det naturligvis den effekt at vi bliver mindre konkurrencedygtige i forhold til resten af europa, da de samtidig sænker deres rente.

Vi havde faktisk sparet en hel del penge hvis vi var et euroland...

Desværre har spekulanterne ret i deres anonym
vurdering af at danske investeringer er usikre. Udskyld, men censor tilllader mig ikke at skrive mere. 4 min for to linier.