windows/linux/mbr/boot/noget/HJÆLP!

windows/linux/mbr/boot/noget/HJÆLP! melcor
Det er ikke så sjovt for mig, at skrive det her, men jeg har brug for hjælp med min computer :S Og undskyld at det blev så langt, men der er meget at forklare..


Case:
Jeg har WindowsXP installeret på en 80GB harddisk, på en 25GB partition. Kørte fint. Jeg ville så installere Linux på de resterende 55GB. Jeg smed Fedora Core 2 i, begyndte at installere. Fedora Core 2 (og nok alle andre Linux distrubitioner) overskriver Windows' bootloader, og installere deres egen (LILO eller GRUB eller noget..). Problem er så, at der var en fejl på den her CD, og installationen crashede før den fik installeret en ny bootloader. Når jeg så booter op, siger den at der ikke er noget OS, eller at der er en fejl med det (kan ikke huske præcis hvad der står).

Jeg brændte en ny Fedora Core 2 CD på en anden computer, men den havde også en fejl. Jeg opgav Fedora Core 2, og prøvede med RedHat 8.0, men den gidder min computer slet ikke at starte med at installere (kan godt boote op, men ikke gå ingang med installationen (de virker på andre computere uden problemer)). Så lånte jeg nogle Fedora Core 2 CDer, som jeg havde brændt til en ven, og som han brugte til at installere det, uden problemer. Min computer kan bare ikke finde ud af at boote op på de CDer.

Nu har jeg én skide lille dum fil på skrivebordet, som jeg skal bruge så hurtigt som muligt, så jeg vil meget gerne undgå at formatere hele harddisken.

Jeg tog så min XP CD, og ville reperere installationen. Jeg kom ind i den her DOS lign. rescue prompt, og kørte kommandorerne 'fixmbr', 'fixboot', og 'bootcfg'. Uanset hvad jeg prøvede, blev min computer ved med at sige, at der ikke var noget OS at boote op på. Jeg prøve at gå ind på min brugers skrivebord, for at bruge COPY til at kopiere filen, men jeg har ikke adgang til at komme ind i 'Documents and Settings'. Ok.. jeg går så igang med at installere/reperere Windows, ved at geninstallere det oven på den gamle installation.

WindowsXP installation starter med at overføre en masse installations filer, genstarte, og så gå igang med at installere i et grafisk reklame show. Min computer når så langt, at overfører installationsfilerne, og genstarte. Når den så er færdig med at tjekke for bootCDer, gør den noget, som jeg ikke troede kunne lade sig gøre. Der kommer forsklligt farvet, blinkende, smilies forskellige stedder på skærmen. Grønne $ tegn, og et hvidt 'spar' tegnet med en brun baggrund. Jeg ved godt at nogle disse tegn, er nogle af de første i ASCII tabellen, og at de sagtens kan skrives ud på skærmen, men blinkende, og i forskellige farver vidste jeg ikke at den kunne. Og så under opstarten, før noget som helst OS er blevet indlæst.

Jeg prøvede at indstallere windows igen på nye partitioner, men uden held. Den når aldrig ind i den grafiske reklame installation.

Jeg tog så en gammel 2GB harddisk, og gik igang med at installere XP på den, Den når ind i det grafiske reklame show, men fryser så. Jeg håbede på at jeg kunne installere XP på den lille harddisk, og bruge den storer harddisk som slave, så jeg kan komme ind og få den fil, jeg skulle bruge. Men det gidder den jo så ikke.


Hvad gør jeg så nu!?

Jeg kunne prøve at splitte en af mine forældres computere ad, og bruge deres harddisk som master, og min som slave. Men det er ikke sikkert at jeg for lov til det, samtidig med, at jeg har ikke alverdens tid.

Er der ikke nogen som kender en hurtig og nem løsning på, hvordan jeg kan komme ind på skrivebordet, og kopier den dumme fil? Jeg mener ikke den fylder så meget, så den kan _måske_ ligge på en diskette.

HJÆLP! og på forhånd tak.

Aner det ikke, men... rockogrul
... prøv www.eksperten.dk

Tak skal De have melcor
Det tænkte jeg ikke lige på.. fik allerede et godt svar få min. efter jeg skrev. God side!

Har også skrevet andre stedder, og håber at få flere råd.