Yngre huskøbere på røven.

Yngre huskøbere på røven. kaminsky
Folk kan ikke sælge deres bolig uden at tabe mange 100.000 kr.

Det var de konservative der fik afdragsfrie lån indført og nu er op imod 50.000 i stor økonominske problemer, særligt hvis de skal sælge boligen. Afdragsfrie flex lån, hvor uansvarlig kan politikkerne blive - der synes ingen nedre grænse.

Regeringen er talentløs!

Ikke dem alene Anonyms
Det rækker lidt længere end vores kære regering. Men de har nok hjulpet til.
Men krisen kommer udenlands fra, blandt andet.

Alt i alt så hjælper det ikke at have politikere der kun kan planlægge via deres mediakonsulenter og fra budgetforslag til budgetforslag. Dem har vi os selv at takke for. Incl dig. uanset hvem du stemmer på. Så har du også et ansvar. For ud over at hælde galde ud her. hvad gør du så?

Den grumme kapitalisme flaks
Men hvem var det der fandt på det, flxlånene? Regeringen gav kun lov til det. Der er nogen der har siddet og brygget det sammen. Det er de firmaer der vil have profit til deres ejere. De er jo ligeglade bare der hælder mønter ind på deres konto.
Man kunne jo foranledigs til at tro at de mennsker der har lavet filmen "Rejsen til Saturn". Har smug-kikket på den flosne moral som kapitalismen har været med til at drive frem.
Jeg har ikke noget problem med kapitalisme. Men jeg har noget mod den fuldstændigt uanstændige skalten og valten med andres sikkerhed.
Jeg læste i en avis at der var en som blev citeret for at sige "Profitten er privat, men gælden er social".

De er ikke i problemer Kan du ikke læse
Typisk følelsesporno fra Politiken. De er boligejere og hvis de ikke kan li' mosten, må de se at afdrage deres gæld.

Trods rodvad
advarsler mod afdragsfrihed og flexlån, brugte også nogle der var ældre end de 40 år, til at hæve deres "friværdi", som igen hævede priserne. Specielt ejendomsmæglere, banker og kreditforeninger ivrede på, for så ville de tjene mere. Men hvem tror du skulle betale for deres mer fortjeneste?

Der har også de sidste par år været byggeboom, der også har presset priserne op, p.g.a. mangler på håndværkere og materiel. Og alle klamphuggere har haft kronede dage.

Det er ikke mere end 30 år siden den historie kan findes. Så huskøbere, pas på med huse der er bygget første halvdel af 70 erne og årene fra 2005 til 2010.

Ja selvfølgelig er det regeringens skyld komododragon
at unge har lånt penge til en lav rente til at sidde i et stort nybygget hus og køre rundt i to store nye biler.

Hvis du ser dig omkring ser du at folk har brugt enorme summer på deres huse og at de kører rundt i store dyre biler. Ofte en til hver.

Så mange meget højtlønnede mennesker kan der umuligt være. De har lånt til et overforbrug lokket til finansverdenens lånepushere og en rente som var meget lav.

Men det er ikke regeringens skyld at folk fester for lånte penge. Det er de yngre generationernes større tendens til økonomisk uansvarlighed der har sat dem i den knibe. Godt hjulpet på vej af en meget låneivrig finansverden. Sidstnævnte er da også blevet straffet derefter.

Hvis man nu havde tænkt sig lidt om, ville man sagtens kunnet have forudset at ejendomspriserne ikke ville vokse ind i himlen. Ingen vidste hvor stagnationen eller faldet ville komme, men alle vidste at det ville komme på et tidspunkt.

Nu sidder visse førstegangskøbere og er teknisk insolvente fordi deres hus eller fancy københavnerlejlighed er mindre værd end værdien af de lån de har taget. Måske skulle de set i bagklogskabens lys have købt et lidt mindre hus eller en lejlighed med en lidt mindre fancy beliggenhed.

Jeg vil påstå at skylden lidt ligger i den måde disse unge er blevet opdraget på. Både hjemme hos forældrene og i samfundet i almindelighed. De har måske været lidt for forvænte med at man kan få det man peger på nu og her.

Men selvfølgelig vil politikerne prøve at udnytte situationen. "Havde i bare stemt på os var det aldrig sket" "Stemmer i på os, redder vi jer" ... og min bedstemor har et glasøje med en guldfisk i.

Jo, det er regeringens rodvad
skyld at de unge har overbelånt til festen, regeringen opfordrede til afdragsfrie lån, og ligedan til flekslån. Og de opfordrede folk til større forbrug, og de har givet skattelettelse for at stimulere forbrug.

ligefrem at opfordre folk til låne komododragon
en hvis legemsdel ud af bukserne mindes jeg altså ikke at regeringen har gjort.

Det her har været en del af en global trend så det er for nemt og for billigt at give regeringen skylden.

Du kan se i andre lande hvor man ikke har haft så god økonomi som i Danmark, der kradser krisen også.

Man kunne muligvis have forbudt sig ud af alle problemer som Socialdemokraterne har for vane at gøre. Men sådan et samfund er jo heller ikke til at holde ud at bo i.
Afdragsfrie lån kan være gode for mange, men der vil altid være nogle der ikke kan administrere det.
Du kan også vende det om at sige at selvom der så ikke var afdragsfrie lån, så ville der stadig være rige muligheder for at låne penge.

Hold nu. Amatøren
Uanset hvem, der har gjort hvad ændrer det ikke ved, at det endnu ikke er blevet forbudt, at tænke selv. I masser af år har vi alle haft mulighed for, at skaffe os lynlån med en kæmperente og stribevis af gebyrer. Enhver med en smule omløb øverst oppe, har altid valgt disse lån fra, fordi man selv kunne regne. Der er da ikke en skid forskel på, at det på nu blev en banksælger (ikke rådgiver) der prakkede folk billige lån på. Folk må da gerne selv tænke.
Jeg har over 25 års erfaring som håndværker, og de sidste knap 13 år som selvstændig. I de år har jeg set meget, om folks evne og vilje til, at låne og forbruge. Jeg har en ynglingshistorie, jeg altid fortæller om uansvarlighed for lånte penge.
Jeg var en dag på det tidspunkt, hvor de afdragsfrie lån lige var kommet, på kundebesøg i et bofællesskab i en forstad til en stor jysk by. Da vort møde var slut, trak kunden mig med ud på den anden side af hækken, hvor en stor udstykning ned af en skråning med store gamle træer var i fuld gang. Meget lækkert og smagfuldt. Det første hus jeg så var et lækkert svensk træhus med balkon, kviste, dobbelt vognly osv. I garagen holdt 2 forholdsvis nye biler. Nogle gartnere gik og anlagde nogle bede og plæner mm. Min kunde spurgte mig, hvad jeg regnede med disse ejere af huset lavede ?
Tjaa, svarede jeg, det er nok en læge og en advokat, eller en it-kanon.
Nej da. Det var et ungt par, der hver for sig var blevet skilt, og så var flyttet sammen med deres delebørn, syv når der var flest,konen var vist sygeplejeske på nedsat tid, manden var et eller andet ganske almindelige, jeg husker ikke hvad, men ikke læge eller ingeniør eller lign. To biler for lånte penge, to gange charterferie om året, osv, osv.
Hele møllen financieret på afdragsfrihed. Sådan nogle folk skal da nok få en opvågning. Og det er ikke det eneste tilfælde jeg kender til.
Bankerne, folks grådighed og en efter din mening regering, der er skyld i alt dårligt siden napoleonskrigene, kan da ikke forhindre folk i, at tænke selv.

Et ansvar for hvad? kaminsky
- For en regering der tage ansvar for lav arbejdsløshed, men krisen ja det er ikke deres ansvar - den kommer udefra.

- Ansvar for en ufattelig grådighed på boligmarkedet.

Hvad synes du jeg skal gøre, stille et par milliarder i sikkerhed for grådige banker, der lokker ældre folk til at købe aktier for lånte penge - det må være direkte kriminelt, selv om folk bør tænke sig om!

murten ca 100 år kolbøtten
næ der skal betales Skat af de penge som der er ved et hus salg,lige som med aktier ca40%
men det skal hus ejere ikke.
det jo helt gak også rente frie lån ?
også er det JO kun får husejere

Dine argumenter holder ikke for 25 øre. kaminsky
Mange førstgangs købere har haft råd til 2 el 3 værelse lejligheder du kalder fancy, men kun hvis det var et flexlån, uden afdrag - er det sundt?

Alle boliger er faldet i pris og de billigere lej, så hvor vil du hen med det?

Jeg er enig at priserne måtte falde, men regeringen har indført afdragsfrie som nok har giver en extra 10% oven i priserne.

Jeg har lidt svært ved at se hvad biler har med indlægget at gøre.

Jeg synes dit indlæg bære præg af general misundelse eller måske skadefryd over at folk særligt dem mellem 30-40 år mister mange 100.000 kr hvis de er "tvunget" til at sælge. Det må siges at være et usympatisk personligheds træk, hvis man har det sådan.

Det er mig en gåde stig-eriksen
Jeg har lidt ondt af de unge mennesker som kommer i klemme - men kun lidt.

Det er altså tilladt at tænke sig om; har man en middel indkomst, er det fuldstændig vanvittig at købe en patriciavilla eller et stort hus til flere millioner.

Det giver næsten sig selv, at man vil blive spændt hårdt for, og dagen kommer (nu) hvor det virkelig begynder at stramme til med tilbagebetalinger.

Fint indlæg! kaminsky
Jeg er helt enig i at folk bør tænke selv, hvem kan næsten være uenige i det! Problemet er at folk har stolet på at lav rente og optur bare fortsætter. Jeg tror det noget med at når samfundet bare køre derudaf fristes mange til også at hoppe på "ejerbolig vognen" - for man kan jo se at andre har tjent formuer i mursten.

Så køb af bolig har mellem 1993-2006 særligt 2003-2006 været en indvestering, hvorimod forbrug af biler rejser for lånte penge måske lidt er noget andet, ikke en indvestering men udgift.

Min anke er bare at en regering puster til en udvikling med nye lånetyper som frister, åbenbart mange som ikke har kunnet tænke selv!

Hvis man vil have en bolig må man... kaminsky
Betale for det, og mange vil gerne en god bolig. Hvad skulle folk gøre flytte til Sverige eller købe en 1v.

Vilkåret er at boligen var blevet for dyr, nu falder prisen og 50.000 er i problemer. Det får konsekvenser for folk livet ud. de kan ikke betale deres gæld, bankerne mister penge, og alle kunder kommer til at betale - også dig!

Jeg betvivler overhovedet ikke... stig-eriksen
...at jeg skal være med til at betale for gildet. Men jeg har formået at tænke til længere end til min næsetip og holdt igen, hvor andre har haft travlt med at købe dyre sofaer, dyre fladskærmstv, dyre biler (en til hver) og ja dyre huse.

Kender du udtrykket "save for a rainy day" eller "efter 7 fede år kommer 7 magre år" ?

"Hvad skulle folk gøre flytte til Sverige eller købe en 1v" spørger du
Det er helt afgjort folks egen afgørelse, men måske - MÅSKE - skulle de have købt et mindre hus og sparet lidt op af de penge der var i overskud fra flexlån istedet for at løbe ud og klatte pengene væk på forbrugsvarer.

INTET varer evigt stig-eriksen
"Problemet er at folk har stolet på at lav rente og optur bare fortsætter"

Det har jo ikke kunne fortsætte den-der optur, vel ?
Du skal ikke komme og bilde mig ind, at unge mennesker har gået rundt med den naive tro, at bøtten ikke ville vende på et tidspunkt.

Men hvad er løsningen? kaminsky
Folk skal jo have et sted at bo, og alle kan jo ikke bo til leje. Derfor er det letkøbt at kalde alle folk naive.

jo men sandheden er jo at... kaminsky
Prisniveauet er højt i næsten hele landet. Selv et hus til 1 mill er nu mindre værd, så forstår slet dit tankegang. Jeg taler ikke om overforbrug af møbler, men alene huspriser.

Har du fået forbud mod at tænke selv? Anonym
At nogen har været så dumme, dels at købe et hus til overpris, dels at belåne det til op over skorstenen, dels at belåne det med afdragsfrie lån, dels at købe et hus de ikke ville have råd til, hvis ikke det var pga. de afdragsfrie lån... det er vist folks egen skyld.

Der er altså grænser for hvad man kan klandre regeringen for. Og at du og andre ikke kan tænke selv, er udelukkende jeres eget problem.

Hi hi - nu er priserne på vej ned, nu skal jeg ud og boligshoppe. Priserne kan presses helt i bund, huset lejes ud, og om 10 år når prisen igen er oppe - så sælger jeg lortet med stor fortjeneste.

Måske skulle du øve dig i at tænke selv Anonym
Selvfølgelig har biler alt at gøre med den økonomiske situation som boligejerne nu befinder sig i. Havde de nu kunnet nøjes med at købe huset, og ikke også 2 biler, så havde de måske haft råd til at blive boende.

Og havde de nu ladet være med at købe en bolig, de kun kunne få råd til at bo i ved hjælp af afdragsfrie lån - ja så havde de måske også haft råd til at blive boende.

De har sgu kun sig selv at takke. Ja, de kan selvfølgelig også takke de røde politikere for at have frataget dem evnen til at tænke selv.

En oversættelse rodvad
De har opfordret folk til at bruge "friværdien", og at omlægge lånene til afdragsfrie lån og at bruge variable renter, for at "få gang i hjulene", hvilke er at opfordre folk til at låne.

Der har været en trend for regeringene rundt omkring at folk skal forbruge, ikke mindst Foghs idol, Bush. Også i USA er det gået galt.

"Man kunne muligvis have forbudt sig ud af alle problemer som Socialdemokraterne har for vane at gøre. Men sådan et samfund er jo heller ikke til at holde ud at bo i" ???

Rigtig, og det rodvad
er nogen af os der tænker selv, og ikke hopper på den med "at vi kan købe hele verden" og "at det går ufattelig godt"

Det tydelige bevis rodvad
udmelding af fagforbund og A- kasser, det går så godt at "de selv kunne forhandle løn, og der bliver ikke arbejdsløshed for mit vedkommende".

Jo, unge mennesker har virkelig troet at bøtten ikke vendte, det er dem der i dag har overbelånt.

Okay... stig-eriksen
...men faldet i huspriser er vel ens for alle, ikke ?!

Dem der taber mange penge er dem med flexlån, og det jeg forsøger (uden held) at forklare dig er, at flexlån-låntagere kunne gemme lidt på de penge de fik i overskud ved flexlån istedet for at fare ud og købe en masse materielle goder (som møbler eller tv eller biler eller rejser eller.....)

Deraf min talen om overforbrug af møbler (og andet)

Nej men... stig-eriksen
...det er heldigvis heller ikke alle som er naive !

Det er blot de godtroende fjolser som var sikre på opturen ville blive ved og ved og ved og ...

Alting har en ende !

Ja, folk skal jo have et sted at bo, men der er sq ingen som siger et par med samlet årlige bruttoindkomst på kr 600.000,- absolut skal købe et hus til 3 millioner og tro den gåt glat igennem med flexlån

Det er det der sker... mount
Når man overlader sin hjerne til andre. Der er jo ingen der har tvunget dem til at sætte sig i et afdragsfrit lån.
Jeg er selv ung huskøber, uden afdragsfrit lån. Jeg lånte ikke mere end jeg kunne betale, til gengæld er jeg så flyttet længere ud på landet.
Jeg giver dig ret i regeringen er åndssvag dog[:)]

jeg ved da sandelig heller ikke hvor du vil hen komododragon
med det du lige har skrevet.

For det første er det ikke regeringen der har indført de afdragsfrie lån. Det er noget pengeinstitutterne har fundet på. Det er et kommercielt produkt. Ikke et politisk tiltag.

For det andet så kommer regeringen nu og redder røven på flexlåntagerne som du selv har beklaget dig over andetsteds.
Det er måske ikke 100% fair, men det er godt for samfundet som helhed, da det rammer os alle hvis folk tvinges fra hus og hjem.
Men her kan du da ihvertfald ikke komme og påstå at regeringen ikke gør noget for at hjælpe de trængte nye boligejere.

Biler har absolut noget med situationen at gøre. De er da også for størstedelens vedkommende financieret af lån. Jeg kan sagtens følge at nogle har ladet sig friste over evne og måske valgt at få en ny VW Passat med lækre lædersæder og automatgear istedet for en brugt Toyota Corolla, nu hvor lånene var så billige og man havde ejendommen som bare stod der og blev mere og mere værd som garanti for lånet.

Jeg er ikke skadefro og jeg er slet ikke misundelig på dem - Tværtimod! Jeg er skide heldig fordi jeg som førstegangskøber om et års tid eller to bliver en af vinderne i det her. Renten er måske højere, men de faldende priser opvejer det så afgjort.
Men det som du læser som skadefro og misundelse, er at jeg ikke skal lægge skjul på at jeg længe har syntes at det overforbrug mange mennesker vitterligt har haft for lånte penge er torskedumt og at den tro på at ejendomme bare bliver mere og mere værd i det uendelige som har begrundet denne lånefest har været bundløst naiv.

Jeg håber da for alle de ramte og for samfundet at så mange som muligt slipper ud af det med skindet på næsen.

Kan ikke have ondt af dem Anonym
Hvad med dem som f.eks kunne købe et sommehus til 1 million kr og så et par år efter sælge det for 2 millioner kr. Der kunne husejerne få et kæmpe overskud, så kan ikke se hvorfor man skal hjælpe de folk som har sat sig selv i en kæmpe gæld. Det er de samme mennesker mange af dem som tjente formuer på at sælge deres bolig for år tilbage.

Hvis de er kommet i problemer må de jo bare sætte sig i noget mindre, længere er den vel ikke. Man kan ikke sætte sig i et hus og tro at regningerne ikke skal betales, der var en risiko og den tog man, så nu må man betale.

Det vil jeg lade stå uvist komododragon
jeg kan ikke lige erindre at man direkte har opfordret folk til at belåne ejendommene til fra fodlister til toppen af skorstenen.

Men den danske økonomis tilstand skal vi ikke begræde. Flere fremtrædende økonomer har sagt at den danske økonomi er godt rustet til at stå igennem den aktuelle finanskrise.

Lad os nu også se når det værste mediehysteri har lagt sig om det rent faktisk er helt så galt som først antaget.
Lige nu er billedet i medierne at vi nærmest styrer direkte imod Afrikanske tilstande.

Rigtig rodvad
Vi har bare haft en regering der har tilskyndet til at "den kloge narrer den mindre kloge". Og når man ovenpå tror på regeringen, så må det gå galt.

Jeg kan ikke forholde mig til det unge par du taler om.

Ja, krisen kommer ude fra Nopa
Det gjorde "opsvinget" også, men det havde de ikke problemer med at tage æren for.

Jeg kan bestemt heller ikke olding
have ondt af huskøberer.

Voksne mennesker må da for fanden, have et ansvar selv, hvordan de vil forvalte deres mange penge.

Selv jeg, som aldrig har købt hus eller lejlighed, kunne da se, at med de priser, kan de da aldrig sælge deres huse igen, så hvorfor skyde regeringen for det, man har ALTSÅ lov til selv at tænke, men det er der desværre altfor mange voksne der ikke kan, er de da dummerer end os fra krigen, som har klaret sig selv altid, og vi klarer os også i denne til, for vi har lært at sætte tæring efter næring, det burde alle kunne.
Ingen medlidenhed fra mig af, bare betal ved kasse 1 uden vrøvl[sol] [sol] [sol]