yorkshire terrier

yorkshire terrier miiillee
Hej!

Vi har et spørgsmål angående allergi/hunde hår.
Da vi har hørt at mini yorkshire terrier har pels som minder om menneske hår.
Vores datter har allergi over for hunde hår.
Er der nogen der ved noget om det, da vi gerne vil have en hund i familien.

Jeg kender ikke så meget til Yorkiepelsen ara12
Så det kan jeg ikke hjælpe jer med - en mulighed er at ringe til racerepræsentanten indenfor racen - men vær opmærksom på helbredsproblemer indenfor racen. Den er en af populærracerne og derfor skal man være ekstra opmærksom på de mindre lødige opdrættere.

I skriver, at jeres datter er allergisk - har I tænkt på en Coton de Tulear, bomuldshunden. Den er lille, hvid og meget lærenem og så skulle den være robust.

http://www.coton-de-tulear.dk/links.htm

Skæl kdskjd
Jamen er det ikke skællene man får allergi overfor, og ikke hårene? Hvis det var hårene skulle det jo betyde at du fik dem op i næsen, eller ind i dig på en eller anden måde.

Der er også cv2002
puddelhunde. De fås i 3 størelser. Og har lige som "bomuldshunde" hår istedet for pels. De er samtidig meget lærenemme. Tag en snak med dyrlægen om det og de opdrættere der har en af disse hunde. Klubberne vil sikkert også gerne svare på det.

Held og lykke med hunden. [:)]

jeg er allergiker Allergiker
faktisk multiallergiker, der er rigtig mange ting jeg ikke tåler, deriblandt hunhår og skæl (skællene fra hundenes hud er det der hyppigst påvirker allergikere).
En kontakt med Dansk Astma- og Allergiforbund hvor jeg spurgte om evt hunde jeg ville kunne have lød svaret at en Siberian Husky var den allermest allergivenlige hund der findes.
På en amerikansk hjemmeside om denne race læste jeg så at men derovre også var begyndt at uddanne dem som førerhunde for blinde og handicaphunde for de der havde brug for dette og var allergikere fordi de almindeligvis kunne tåle huskyen.
Jeg kontaktede enkennel med Siberian Husky i Danmark og fik lov at besøge dem mange gange, herunder en gang en hel weekend, jeg fik ingen reaktioner overfor hundene.
I dag har jeg selv fem Siberian Huskies som jeg omgås det meste af døgnet (jeg arbejder 3 timer om dagen hvor jeg selvfølgelig ikke er hos dem, men resten af døgnet er jeg sammen med dem). dette har jeg háft i to år nu, men den første af dem fik jeg for fire år siden og jeg har aldrig haft problemer med dem.
den eneste fare ved Siberian Husky er at man gerne vil have flere, især når man opdager hvor god hunden er og hvor meget den forsøger at hjælpe dig og især når man forsøger sig at bruge den til det den egentlig er beregnet til, nemlig at trække.
Jeg anskaffede nemlig en træksele til den første og så trak den mig på cykel, herligt, nå ja så en lille vogn og en husky mere endnu herligere, man bliver fuldstændig bidt af det og ender op med flere af dem til at trække vognen.
Men husk altid at bruge træksele når du bruger dem til at trække uanset om det er på cykel, rulleskøjter eller andet for lader du en hund trække dig f.eks. på cykel eller rulleskøjter ved hjælp af halsbåndet ødelægger du på sigt dens halshvirvler og muskulator hvilket giver den problemer når den bliver ældre og det er jo ikke meningen.
Jeg kan varmt anbefale huskyen, måske er det fordi det er en naturlig race med naturpels der gør at man ikke får allergiske reaktioner af den.

Ja og aroe
Alaskan malamuten, har også en naturlig pels, har flere venner med alergi og de kan sagtens røre min malamut

[;)][s]

OBS cv2002
Godt du skriver at du er aktiv med dine hunde! For den race kræver rigtig meget. Så som sofahund og gå rundt om blokken 3 gange dagligt, duer ikke. Så hvis man kun anskaffer sig den fordi man kan tåle dens pels er det synd. Så er de andre nævnt racer at foretrække, hvis man kan tåle dem.

De er skøne, og ville selv gerne have en. Jeg har dog inset at de kræver for meget til min hverdag. [;)]

Kender Allergiker
Jeg kender nu mange der har Siberian Husky som almindelig familiehund eller sofahund som du kalder det. Det er helt uden problemer selvom de blot får tre til fire ture rundt om huset om dagen.
Men selvfølgelig vil de helst være mere aktive, men klarer også inaktivitet ganske godt.