Ældre fejlbehandles hver dag

Ældre fejlbehandles hver dag

image title: 
Foto: Volodymyr Baleha/123rf
På ældremedicinsk afdeling på Svendborg Sygehus har de ansatte travlt. Så travlt, at de dagligt eller ofte laver fejl, der kan få fatale konsekvenser for afdelingens stærkt svækkede ældre.

Det skriver Fyens Stiftstidende, der har fået aktindsigt i en ny tilsynsrapport fra Arbejdstilsynet om det psykiske arbejdsmiljø på afdelingen.

LÆS OGSÅ: Ingen erstatning i sag om fejlbehandling 

Blandt de fejl personalet begår på grund af tidspres er fejldosering af medicin, målinger, som ikke bliver lavet, medicin, der ikke bliver givet til tiden og ældre, som ikke får tilstrækkeligt med væske.

Ældre Sagen, Danske Patienter og Dansk Sygeplejeråd er enige: Situationen er dybt bekymrende.

”Men desværre er det langtfra et problem, som isolerer sig til Svendborg,” fortæller John Christiansen, formand for Dansk Sygeplejeråd i Syddanmark, til Fyens Stiftstidende. Hver måned får han flere henvendelser fra sygeplejersker, der oplever at være så tidspressede, at det går ud over patienterne.

Både sygeplejersker og patientforeninger peger på, at konstante effektiviseringskrav presser de ansatte ud i fejl.

LÆS OGSÅ: Venstre-politiker vil give syge dødsmedicin 

Gennem det meste af 2014 har ældremedicinsk afdeling kæmpet med høje belægningsprocenter, og danske og internationale undersøgelser har dokumenteret en sammenhæng mellem belægningsgrad og dødeligheden blandt patienter.        

Ifølge ledende overlæge på afdelingen i Svendborg, Søren Jakobsen, er afdelingens belægningsprocent støt stigende, og han anerkender personalets frustration.

Hvor har du oplevet, at personalet har for travlt til at udføre deres arbejde ordentligt?

TV 2