Ændringer i udlændingeloven er blevet vedtaget

Ændringer i udlændingeloven er blevet vedtaget

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
Den 26. januar, blev den meget omdiskuterede ændring af udlændingeloven, også kaldet L87, behandlet i folketinget. Ændringen blev vedtaget gennem et flertal på 81 stemmer, hvoraf 27 stemte imod og 1 stemte hverken for eller imod.
 
To af de 34 forslåede ændringer har fået stor opmærksomhed. Disse ændringer omhandler beslaglæggelse af asylansøgernes værdier og den nye lov om familiesammenføring for flygtninge med midlertidig beskyttelsesstatus.
 
Den nye lov indebærer, at genstande med en værdi på over 10.000 kroner beslaglægges, men ikke hvis det er personlige genstande med en vis affektionsværdi. Det vil sige, at genstande såsom vielsesringe, forlovelsesringe, familieportrætter, hæderstegn og lignende ikke vil bliver taget.
 
LÆS OGSÅ: Kvinde overfaldt, risikerer selv bøde

Derudover skal flygtninge med midlertidig beskyttelsesstatus have tre års lovligt ophold i Danmark bag sig, før de kan få ægtefælle og børn til udlandet. Denne lå førhen på et års lovligt ophold i Danmark.
 
Disse to lovforslag er blevet hårdt kritiseret i medier såsom New York Times, blevet stemplet som en ond gestus i mediet Financial Times og udløst et møde med kritiske spørgsmål i Europaparlamentet.
 
Lovændringen har også delt vandene her i Danmark. Hvor statsminister Lars Løkke Rasmussen har været ude og kritisere lovforslaget og kaldt det ’fuldstændig grotesk’og ’det måske mest misforståede lovforslag i danmarkshistorien’.
 
Hvad synes du om det nye lovforslag?
 
Politikken