Økonomi skal være en del af opdragelsen

Økonomi skal være en del af opdragelsen

Sponsoreret indhold

Specialkonsulent i Penge- og Pensionspanelet Morten Holm Steinvig mener, at børn og unge skal lære og finansielle færdigheder af deres forældre.
 
”En generel økonomisk opdragelse er vigtig, får når man flytter hjemmefra, så skal man jo ikke jonglere sin egen privatøkonomi og styre sit forbrug, siger han til MetroXpress.
 
Morten Holm Steinvig deler også ud af erfaring og kommer med fem gode råd.
 
1. Giv lommepenge:
Hvis man vil lære at håndtere sin økonomi, så skal der være nogle penge at administrere. Derfor mener han altså, at børn skal have lommepenge.
 
2. Begå egne fejl:
Man lærer en masse af at begå fejl. Derfor skal man ikke blande sig i alle dispositioner, og derved finde en balancegang mellem rådgivning og frie tøjler. Lad dine børn fejle – bare en gang imellem.

LÆS OGSÅ: Legendarisk musiker er død

3. Spar op:
Det er helt klart en god økonomisk dyd at spare op, og det skal man jo hjælpe sine børn med at lære. Så hvis ønsket er en ny cykel, så skal det forklares helt pædagogisk, at man selv kan spare op. I hvert fald bare nogen af pengene, mener Morten Holm Steinvig.
 
4. Tal om impulskøb:
Børn bliver efterhånden forbrugere i en meget ung alder, derfor er en samtale om, hvad der er nødvendigt at eje kontra lækkert og fedt at have, tages.
 
5. Gæld og løn:
Hvis man låner penge ud til sine børn, så skal man passe på med at blive for sød og glemme at få dem tilbage igen. Så lærer dine børn jo ikke konsekvensen af at låne.
 
Hvordan styrer du din økonomi? 

MX