​Husk kørselsfradrag og spar på skatten

​Husk kørselsfradrag og spar på skatten

Sponsoreret indhold

Pendler du til og fra arbejde, og har du relativt langt, kan du ende med at få et højt kørselsfradrag, hvilket gør det muligt for dig at spare på skatten. Jo højere et kørselsfradrag du har, desto mindre skal du betale i skat i sidste ende.

Derfor er det også utroligt vigtigt, at du husker at indberette de nøjagtige tal, når du skal lave din selvangivelse, så du ikke snyder dig selv for penge. Og alt afhængig hvor langt du har til og fra arbejde, kan det være rigtig mange penge i sidste ende.

Et højere kørseslfradrag i 2019

Har du krav til et kørselsfradrag, kan du glæde dig over, at fradraget er lidt højere i 2019, end det var i 2018. Kørselsfradraget er nemlig steget med et par ører sammenlignet med sidste år, hvilket kun kommer dig til gode.

Den primære årsag til, at fradraget er steget sammenlignet med 2018 skyldes, at benzinpriserne er steget. Derfor er det blevet valgt, at satsen for fradraget blandt andet skal stige fra 1,94 kroner per kilometer til 1,98 kroner per kilometer for dig, der pendler mellem 25 og 120 kilometer om dagen. Satsen for dig, der kører over 120 kilometer om dagen, er steget fra 0,97 kroner til 0,99 kroner per kilometer.

Beregn hvad dit kørselsfradrag er

Hvis du er i tvivl om, hvor højt et kørselsfradrag du er berettiget til, kan du med fordel beregne dit kørselsfradrag. Det tager kun et kort øjeblik, da du blot skal udfylde nogle enkelte rubrikker med simpel information som antal kilometer fra din bopæl til dit arbejde, antal arbejdsdage på et år mv.
Den nøjagtige udregning vil du altid kunne få, når du indtaster dine informationer på SKATs hjemmeside. Det anbefales at du gør det, når du skal lave din selvangivelse en gang om året.