’Badehotellet’ overgår anmeldernes forventninger

’Badehotellet’ overgår anmeldernes forventninger

image title: 
Foto: Antonio Guillem/123rf.com
1,4 millioner danskere er ikke til at tage fejl af. Så mange så ugentligt det nyeste afsnit af TV 2’s populære tv-serie Badehotellet, der mandag aften lukkede ned for sæson 4. En ny sæson er allerede varslet, og den store succes er der en god forklaring på.

”Badehotellets succes kan hænge sammen med, at danskhed er til diskussion, nogen vil sige under pres. Der rammer Badehotellet ned i det at fortælle en dansk fortælling, som er hyggelig og med kendte skuespillere,” siger BT’s mangeårige anmelder Jan Eriksen.

Han er en del af det danske anmelderkorps, hvor ikke alle har været lige begejstrede for den populære tv-serie. Specielt de første sæsoner fik drøje hug i pressen.

”Det viser sig – heldigvis – at folk ikke nødvendigvis er enige med anmelderne eller følger deres anmeldelser. Man kan også se det på det seneste med flere film. Eksempelvis den seneste ’Klassefesten’-film. Anmelderne haglede den ned, men den trak mange i biografen,” siger Jan Eriksen.

LÆS OGSÅ: Badehotellet-stjerne har forstuvet foden

Han har også et bud på, hvorfor anmelderne kan ramme så langt ved siden af i forhold til hr. og fru Danmark hjemme i stuerne.

”Som anmelder har man som regel en teoretisk baggrund, og mange af dem, der anmelder, har en uddannelse inden for film, tv eller teater. Og derfor vil man se på tingene ud fra de begreber, man har derfra. Og der vil mange måske se, at Badehotellet er fyldt med klichéer – specielt de første sæsoner,” siger Jan Eriksen, der desuden sammenligner den folkelige stemning i Badehotellet med selveste Matador, den største danske tv-serie til dato.

Er Badehotellet på niveau med Matador?

MSN
Tags: 
Nøgleord: