’De Unge Mødre’-deltager risikerer fængselsstraf

’De Unge Mødre’-deltager risikerer fængselsstraf

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
Onsdag den 1. marts klokken 9.30, var den unge mor Nadia Shila Petersen og hendes mor Heidi Pedersen indkaldt til retsmøde i retten i Næstved. Nadia Shila og moderen er nemlig anklaget for flere tilfælde af bedrageri, databedrageri og dokumentfalsk, skriver Realityportalen, der er kommet i besiddelse af anklageskriftet.

Da Nadia Shila og moderen i øjeblikket befinder sig i USA med sønnen Kyle, har det ikke været muligt for anklagemyndigheden at få kontakt til kvinderne, da de efter sigende lever på gaden. Derfor blev både onsdagens møde aflyst, samt et retsmøde den 13. marts.

Til gengæld har man valgt at fastholde mødet den 20. marts, bekræfter anklager i sagen, Mia Østergaard, der afslører, at man har en mistanke om, hvor kvinderne befinder sig.

”Vi har endnu ikke haft fat i de tiltalte, og derfor kan jeg ikke sige meget om den sag. Vi har en formodning om, at de opholder sig i Californien, ja. Men jeg vil ikke sige så meget mere,” udtaler hun til Realityportalen.

Ifølge anklageskriftet er Nadia Shila tiltalt for 23 tilfælde af databedrageri efter straffelovens §279a, 15 tilfælde af bedrageri efter straffelovens §279 samt seks tilfælde af dokumentfalsk efter straffelovens §171.

Heidi Pedersen er tiltalt for mindst 20 tilfælde  af bedrageri efter straffelovens §279. Både Nadia Shila og Heidi er desuden tiltalt for otte tilfælde af bedrageri efter straffelovens §279.

LÆS OGSÅ: Skattepenge finansierer Alexandras luksusliv 
 

Nadia Shila har angiveligt forsøgt at svindle sig til minimum 194.805,79 kroner ved at sælge ting, som hun slet ikke var i besiddelse af eller ved at optage lån i andre navne end sit eget. De fleste gange uden held. Dog står der i anklageskriftet, at hun succesfuldt har svindlet sig til minimum 96.064,79 kroner gennem en længere periode.

Mor Heidi har ifølge anklageskriftet svindlet sig til 16.935 kroner, og sammen er mor og datter anklaget for at have anskaffet sig minimum 25.087 kroner i fællesskab. Det samlede beløb løber op i omkring en kvart million.

Nadia Shila og Heidi er ifølge anklageskriftet flygtet til USA for at fortsætte svindlen derfra, i september 2016 beslaglagde politiet nemlig 7955 kroner fra den unge mors konto.

Det er især salg af iPhones, klapvogne og andet, som de to ikke har haft i sinde at sende til køberne, som de fleste af sagerne drejer sig om. Derudover er Nadia Shila tiltalt for at have oprettet lån, ved at bruge andre personers NemID og diverse personoplysninger.

Nadia Shila og moderen har desuden forsøgt at udleje deres lejlighed i Korsør og har modtaget indskud og husleje, selvom de allerede var blevet smidt ud af lejligheden på grund af manglende husleje.

Nadia Shila har også brugt en anden persons NemID og andre personoplysninger til at oprette abonnement på ’Livretter’ og frugt hos ’Aarstiderne’.

Hvilken straf burde Nadia Shila og Heidi få?

Realityportalen
Tags: