“De skærer vores lemmer af, fordi vi er hvide”

“De skærer vores lemmer af, fordi vi er hvide”

image title: 
Foto: Nadja Tatar, Flickr Creative Commons
Seks-årige Baraka Cosmas Lusambo fra Tanzania skiller sig ud fra de andre drenge på sin alder. Hans familie er mørk, men han selv er født som albino, og han afviger derfor fra normen i det afrikanske land. 
 
Og kropsdele fra en dreng som Baraka er meget eftertragtede i nogle dele af Tanzania, fordi man tror, at lemmerne giver rigdom og lykke.
 
Befolkningen jagter derfor de hvide børn for at skære deres lemmer af, og det samme gjorde sig gældende for Baraka. En aften kom en gruppe mænd ind i familiens hjem med fakler og knive, hvor de slog Barakas mor bevidstløs og derefter nådeløst skar hans højre hånd af.
 
LÆS OGSÅ: Rædselsfund: Kælder til kidnappede børn!
 
Også den 17-årige pige Kabula Nkarango Masanja, som også er albino, fik en sen aften besøg af fremmede mænd, som gav ordre til, at familien skulle udlevere de penge, de havde. Men da familien ikke havde noget af værdi, gik mændene direkte mod Kabula, og med tre knivstik skar de hendes arm af.
 
“Jeg har det dårligt, for jeg ved stadig ikke, hvad de gjorde med min arm, hvor den er, og hvilken gavn de får af den - eller om de bare har smidt den et sted,” fortæller Kabula til nyhedsbureauet AP.
 
Børn som Baraka og Kabula bliver udstødte i Tanzania, fordi de skiller sig ud. Regeringen har forsøgt at lovgive mod de brutale angreb, men det har ikke afholdt befolkningen fra at lege slagtere mod børnene.
 
Hvad er din holdning til befolkningens tro på, at hvide lemmer giver rigdom og lykke? 

Og kan man komme denne slags overtro til livs, eller er det en fast indgroet del af kulturen?
 
Ekstra Bladet
 
Tags: 
Nøgleord: