“Menneskesmugling skal være lovligt”

“Menneskesmugling skal være lovligt”

image title: 
Foto: Pixabay
Menneskesmugling skal være lovligt. Det udtaler Enhedslisten, efter at en svensk-syrisk mand for nylig blev anholdt for at hjælpe sin familie til Sverige.
 
Hassan Abdullaziz rejste fra hans lejlighed i Sverige til Tyskland for at mødes med fem af sine familiemedlemmer - heraf tre børn - og så derefter følges med dem på turen til Sverige. Men for dette blev han anholdt og fik en bøde på flere tusinde kroner.
 
Retsordfører Pernille Skipper fra Enhedslisten mener ikke, at manden gjorde noget forkert:
 
“Det er en ganske menneskelig handling, som er fuld forståelig. Og jeg må ærligt sige, at hvis det er ulovligt, så er der for mig at se noget galt med loven,” siger Pernille Skipper.
 
LÆS OGSÅ: Video: Hjemløs ofrer sit liv for at redde gidsel
 
Flere danskere har de sidste par uger valgt at trodse loven for at hjælpe flygtninge og køre dem i retningen mod Sverige. Heriblandt en 41-årig dansk mand, som blev anholdt i et forsøg på at transportere fem udlændinge over færgen fra Grenå til Sverige.
 
Pernille Skipper mener, at der fremover bør skelnes mellem, om menneskesmuglerne modtager penge for deres gerning, eller om de gør det blot for at hjælpe andre.
 
“Jeg mener, at vi skal trække en meget klar linje mellem de menneskesmuglere, som udnytter flygtninge i en meget svær situation og gør det for egen vindings skyld, og så de mennesker, som forsøger at hjælpe folk i nød, for eksempel deres familiemedlemmer,” siger hun.
 
Retsordfører Preben Bang Henriksen fra Venstre afviser, at loven bør laves om. Politi og domstole skal fortsat vurdere fra sag til sag, hvor alvorlig lovovertrædelsen er, siger han til DR Syd.
 
Socialdemokraterne siger desuden også nej til at ændre loven.
 
Hvad mener du om Enhedslistens forslag? Skal der ændres i reglerne for, hvornår man er menneskesmugler?
 
MetroXpress