”Flygtninge ødelagde min ferie"

”Flygtninge ødelagde min ferie"

image title: 
Foto: Aurelio Wieser/123rf
Grækenland er et yndet rejsemål for mange danskere, når de tager af sted på sommerferie. En af de populære mål er Grækenlands tredjestørste ø, Lesbos.

Men udover at være et populært rejsemål er øen med sin beliggenhed omkring 10 kilometer fra den tyrkiske kyst også et ideelt sted for især syriske og afghanske flygtninge at søge hen. Det fik danske Henriette Larsen at mærke, da hun besøgte øen:

”Vi fik lige ødelagt vores ferie dernede. Vi blev vækket meget tidligt af råb osv, det samme hele dagen igennem. De unge mænd vi så hver dag, var velklædte, talte i iPhones, var velernærede. Der var ingen kvinder eller piger med. KUN mænd. (...) Der lå gummiflåder, tøj, affald, afføring på strandene… De der virkelig har brug for hjælp, har ingen penge.. men de bliver efterladt i hjemlandet,” skriver hun på Facebook.

LÆS OGSÅ: Flygtning: Vi ved, hvor vi får flest penge

Til BT forklarer hun videre:

”Min mand og jeg tager på ferie en gang om året, og dér vil vi gerne slappe af uden at skulle tage stilling til noget. Jeg vil ikke konfronteres med flygtninge på min ferie. Hvis jeg ville det, var jeg taget af sted som nødhjælpsarbejder”.

Hverken Bravo Tours eller Spies har modtaget klager fra vrede gæster. Det er ikke noget, som de kan ændre på, mener Stig Elling, der er rejseambassadør hos Bravo Tours.

Ønsker man at hjælpe de mange bådflygtninge, har man hos Spies sågar givet sine gæster lov til at tage en ekstra kuffert på 20 kilo med, med nødhjælp som tøj og sko. Et tilbud som et stigende antal rejsende tager til sig, ifølge kommunikationschef Torben Andersen.

Hvad er din holdning til den rejsendes kritik? Ville du tage af sted, og ville du hjælpe de mange flygtninge?

BT
Tags: 
Nøgleord: