14-årige Tefik smides ud af landet torsdag

14-årige Tefik smides ud af landet torsdag

image title: 
Foto: Louise Herrche Serup/Facebook
Tefik Dulaj og hans forældre, der stammer fra Kosovo, bliver torsdag i denne uge smidt ud af Danmark.

Tefik passer dagligt sin folkeskole på Isefjordskolen i Holbæk, og derudover har han både fritidsjob og spiller fodbold. Han har altså fået sig en stor omgangskreds siden han i 2011 kom til Danmark med sin familie. Så stor at skolekammerater og forældre har startet støttesiden ”Tefik skal blive i Danmark” på Facebook, der har til formål at samle penge ind til familien, så de kan få råd til en god advokat, som kan hjælpe dem med opholdstilladelse.

LÆS OGSÅ: Dronningen: Indvandrere skal indrette sig det danske samfund

Pernille Spaanhede, der er mor til en elev i Tefiks klasse, fortæller til dr.dk om støtten til Tefik:

”Vi forældre og elever overvejer at bruge klassekassen til at betale for en advokat. Det er meget magtpåliggende for os at bruge det til den her vigtige sag frem for til is”.

Familien Dulaj bliver smidt ud af landet, da de ikke har en permanent opholdstilladelse. Familien har otte dage til at forlade landet, og de sendes herefter tilbage til Kosovo, hvor de flygtede fra, fordi de blev chikaneret. Men Tefik har ingen relation til landet:

”Jeg føler mig meget dansk. Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre, hvis vi skal tilbage til Kosovo. Vi har intet at komme tilbage til, og min mor bliver aldrig rask, hvis vi ikke kan blive i Danmark,” siger Tefik til dr.dk.

Tefiks mor er traumatiseret og psykisk syg, og faderen bruger sin tid på at tage sig af hende. Der er derfor ingen af dem, der har fået arbejde i landet.

Hvad mener du om sagen? Bør Tefik og hans forældre have lov til at blive i landet?

Dr.dk
Tags: