14-årige Valentina: Jeg vil gerne dø

14-årige Valentina: Jeg vil gerne dø

Sponsoreret indhold

En 14-årig pige fra Chile har sendt et råb om hjælp ud på YouTube. Her fortæller hun, at hun lider af sygdommen cystisk fibrose. I filmen fortæller hun, at hun gerne vil snakke med Chiles præsident, så hun lovligt kan få lov at dø.

”Mit navn er Valentina Maureira, jeg er 14 år gammel, jeg lider af cystisk fibrose. Jeg vil gerne tale med præsidenten så hurtigt som muligt, for jeg er træt af at leve med den her sygdom. Hun kan give tilladelse til jeg får en injektion, der kan sende mig ud i evig søvn.” Sådan lyder det fra pigen Valentina, hvis lillebror allerede er død af den forfærdelige sygdom.

Cystisk fibrose er, ifølge Netdoktoren.dk, ’skyld i, at salttransporten i visse celletyper i lungerne, bugspytkirtlen og svedkirtlerne ikke fungerer’. Uden behandling risikerer man at dø af den arvelige sygdom i en tidlig alder.

LÆS OGSÅ: Hjerneskadet psykiater udskriver farlig medicin

Faren støtter sin datter i hendes ønske, selvom at det er en svær beslutning hun har truffet:
”Hun spørger ikke om lov, hun er træt, og hun kæmper for andre børn. Hun siger ‘jeg vil ikke mere, far’, og jeg bliver nødt til at støtte hende.”

Ifølge en talsmand så er det desværre ikke muligt, selv for præsidenten, at give tilladelse til dette, selv om talsmanden erkender, at det er svært at blive berørt af pigens ord.
 
Er Valentina gammel nok til at tage den beslutning? Burde aktiv dødshjælp være lovligt alle steder?

TV2