15-årig tvangsfjernet: Ville i hellig krig

15-årig tvangsfjernet: Ville i hellig krig

image title: 
Foto: Michael Wick/123rf
Aarhus Kommune har tvangsfjernet en 15-årig dreng fra sin far, fordi der var grund til at tro, at han forsøgte at radikalisere sin søn og sende ham i hellig krig i Syrien.
 
Mistanken opstod på baggrund af underretninger fra drengens skole og politiet om, at drengen i skolen havde sagt, at ”man må gerne slå jøder ihjel” og ”selvmordsbomber er o.k., hvis det er for at ramme de vantro”.
 
Drengen befinder sig nu på en sikret institution for unge, som faderen ikke kender til, og de to må hverken have kontakt via telefon, mail eller på anden vis.
 
LÆS OGSÅ: DF: Asylansøgere skal bøde for terror 
 
Faderen, som har en islamisk uddannelse fra Algeriet og dansk statsborgerskab, afviser, at han skulle have forsøgt at radikalisere sin søn. Hans advokat, Tage Gøttsche, kalder beslutningen om tvangsfjernelse panisk, og kalder det desuden et brud på retssikkerheden, når faderen end ikke kan få overvåget samvær med sin søn.
 
Professor i retsvidenskab ved Københavns Universitet, Eva Smith, mener heller ikke, at kommunens håndtering af sagen er beundringsværdig. Det siger hun til Jyllands-Posten:
 
”Det er langt ude at fjerne børn og unge med henvisning til frygt for radikalisering, og jeg finder det kritisabelt, at kommunen anbringer drengen på en sikret institution med kriminelle.”
 
LÆS OGSÅ: Forslag: Overvåg danskere i udlandet 
 
Integrationsminister Manu Sareen (R) ønsker ikke at udtale sig om den konkrete sag, men han mener dog, at mistanke om radikalisering generelt er en gyldig grund til at tvangsfjerne et barn.
 
Det er angiveligt første gang, at en kommune tvangsfjerner et barn grundet frygt for radikalisering.
 
Hvad mener du om at tvangsfjerne et barn alene på mistanke om radikalisering?
 
Jyllands-Posten