17-årig studerende betaler mors regninger

17-årig studerende betaler mors regninger

image title: 
Foto: TV2
Signe Andersen er teenager og går i gymnasiet. Hun har et fritidsjob, hvor hun arbejder i SuperBrugsen. Det lyder umiddelbart helt normalt for en ung pige – men Signes løn går til at betale husleje og mad for hende og hendes mor.
 
Onsdag aften havde første afsnit af ‘Danskere på tvang’ premiere på TV2, og her kunne man følge 49-årige Lone Torm og hendes datter Signe Andersen, som kæmper med en stor og voksende gæld og en nærliggende tvangsauktion.
 
Hvis ikke Signe hjælper til med at betale huslejen, risikerer de nemlig, at deres hus kommer på tvangsauktion.
 
LÆS OGSÅ: Løkke: Fjern SU’en fra de unge
 
“Jeg har det fint med, at de penge jeg tjener, bliver brugt på husleje og mad til min mor og jeg. Jeg er opdraget til, at man skal hjælpe hinanden, når man har kriser,” siger Signe Andersen til metroxpress og fortsætter:
 
“Faktisk synes jeg, det er rart at få lov til at hjælpe. Selvfølgelig bliver forældre også glade, når man tømmer opvaskeren, men på den her måde får jeg lov til at gøre en forskel.”

LÆS OGSÅ: 30.000 indvandrere skal i job

“Det er lidt hårdt, hvis nogen snakker om, at de ikke fik en eller anden taske eller bluse. Så tænker jeg, at de overhovedet ikke skal pive. Men på den anden side så har de ikke en chance for at sætte sig ind i min situation, så nytter det ikke, at blive irriteret over det,” afslutter hun.
 
Hvad mener du om Signes situation? Bør det være hendes ansvar, at huset ikke ryger på tvangsauktion?
 
MX

Tags: