17-årige skal kunne få kørekort

17-årige skal kunne få kørekort

image title: 
Foto: Pixabay
Venstre har nu fået et blåt flertal for at nedsætte alderen for at tage kørekort til 17 år, hvor man det første år ikke har lov at køre alene.
 
Forslaget kom allerede på banen under den forrige regering, men der kunne der ikke findes noget flertal. Men nu mener Venstres trafikordfører Kristian Pihl Lorentzen at det er på tide, at forslaget bliver vedtaget.
 
“Vi regner med at få det vedtaget hen over efteråret og har på forhånd et blåt flertal bag os. Vi er fast besluttede på at gennemføre det, men ser gerne, at der kommer flere bag forslaget, så vi får et bredt flertal,” siger han til Jyllands-Posten.

LÆS OGSÅ: Google skyld i biluheld?

Til at starte med vil der blive indført en treårig forsøgsordning, hvor 17-årige kan erhverve sig et kørekort på samme betingelser som de 18-årige i dag, men de må kun køre bil det første år, hvis de har en erfaren billist med i bilen.

Dansk Folkepartis trafikordfører, Kim Christiansen, mener, at det er den rigtige vej at gå, mens Socialdemokraternes trafikordfører, Rasmus Prehn, er skeptisk overfor forslaget, da han frygter, at det vil forringe trafiksikkerheden.

Hvad mener du? Bør 17-årige kunne tage kørekort? 
 
MetroXpress
Tags: 
Nøgleord: