19-årig: “Ingen kan jo leve uden penge”

19-årig: “Ingen kan jo leve uden penge”

image title: 
Foto: Privatfoto fra facebook
Camilla på 19 år, som lige er blevet uddannet fra HG, skrev forleden et læserbrev i Ekstra Bladet om, at hun er nødsaget til at stå uden penge i den ene måned, der er mellem hendes afslutning på HG og starten på en elevplads.
 
Der bliver nemlig ikke udbetalt SU, hvis man afslutter en uddanelse i juni, og begynder på en ny uddannelse i august. Det er det, som Camilla kalder for ‘SU-hullet’.
 
Derfor gik Camilla op til kommunen for at ansøge om kontanthjælp i den ene måned. Men det fik hun afslag på, og det gjorde hende vred, da “ingen jo kan leve uden penge,” som hun skrev i sit læserbrev i Ekstra Bladet.
 
Mange har deltaget i debatten, og en stor andel kan godt sætte sig ind i Camillas situation, fordi hun er hjemmeboende og hendes familie er afhængig af hendes SU. Men langt de fleste synes, at Camilla bør være taknemlig for, at hun kan få SU i 11 måneder, i stedet for at belemre kommunen.
 
LÆS OGSÅ: Nu skal dit barn pines endnu længere
 
Marie skriver i sit brev til Camilla, at: “Der er ikke et hul loven, som du påpeger, men nok nærmere i din selvrespekt eller som minimum din respekt overfor naboen, som jo finansierer din SU, eller hvilke andre ydelser du måtte komme i tanke om.”
 
“Jeg mener, nu hvor du selv påpeger, man ikke kan leve uden penge, har du så overvejet et job, som de fleste andre har? Camilla, du er lige blevet student, og skal til at videre i uddannelsessystemet, så det er jo ikke fordi, du står færdiguddannet uden job, for så havde det i og for sig været en lidt anden diskussion.”
 
Hvad er din holdning til Camillas klage over ‘SU-hullet’? Burde hun få SU eller kontanthjælp i den ene måned, eller bør hun få et arbejde?
 
Ekstra Bladet
 
 
Tags: 
Nøgleord: