2-årig tvangsfjernet fra rygerforældre

2-årig tvangsfjernet fra rygerforældre

image title: 
Foto: Aleksandar Mijatovic/123rf
I den engelske by Hull er en to-årig dreng blevet tvangsfjernet af myndighederne, efter en dommer i retten afgjorde, at forældrene ikke kunne tage vare på barnet.

En del af årsagen til tvangsfjernelsen var forældrenes massive rygning i hjemmet. En socialarbejder fortalte i retten, at hun i sine 10 år som socialarbejder aldrig har oplevet så røgfyldt et hjem. Røgen hang så tæt, at hun havde svært ved at trække vejret, fortæller hun.

Det samme problem havde den lille dreng, som på grund af den passive rygning har måttet få en inhalator. Da socialarbejderen første gang besøgte hjemmet, lå den lille dreng syg og dårlig på sofaen omgærdet af røgen fra faderens cigaretter.

Ifølge noter fra Dommer Pemberton, der afgjorde sagen, havde flere fagpersoner udtalt, at den lille drengs tøj og legetøj lugtede stærkt af tobaksrygning, og at hjemmet i det hele taget var beskidt og uhygiejnisk med skrald på gulvet.

Desuden blev der i dommen lagt vægt på, at forældrene ikke tog fagpersoners bekymring til efterretning, og at de også kæmpede med psykiske problemer. Dog har dommeren skrevet i dommen, at hun ønsker, at den lille dreng skal vide, at hans forældre elsker ham meget højt, men ikke er i stand til at møde et lille barns behov.
 
Hvis forældrene elsker deres lille dreng, ville de så ikke tage hensyn til hans sundhed?
 
Ekstra Bladet
Tags: 
Nøgleord: