200.000 danskere er depressive – er du en af dem?

200.000 danskere er depressive – er du en af dem?

image title: 
Foto: Marcos Calvo Mesa/123rf.com
Kører tankerne konstant rundt i hovedet på dig, og har du svært ved at komme op om morgenen, fordi dit liv føles uoverskueligt?
Så lider du måske af en depression, og derfor handler det om at tage fat i problemets rod og komme tilbage på rette køl.

”Depression er et tegn på, at dit liv ikke fungerer. Der hersker rastløshed, koncentrationsbesvær, og du kan være ekstra træt. Du oplever måske en manglende motivation og en følelse af ikke at være glad,” siger psykolog Camilla Holst.

LÆS OGSÅ: Du ved, at du har søvnproblemer, når…

Det viser sig, at cirka 200.000 danskere lider af en depression, hvoraf mange af dem ignorerer symptomerne og aldrig kommer i behandling. Derfor er det vigtigt, at holde øje med den indre uro.

”Under depressionen spekulerer du meget i de samme tanker. Det hele bliver mere og mere mudret, og tankerne fører ikke rigtigt til noget. Det er mest bare strøtanker, og der er en masse mudder i hovedet. Det er svært at fokusere og gribe fat i det væsentlige,” siger Camilla Holst.

Det handler først og fremmest om at erkende, at man har et problem. I denne periode er det vigtigt at snakke med familie og venner om problemerne, men alternativt kan en psykolog give dig nogle værktøjer, som du kan bruge til at tackle depressionen.

Symptomer på depression:

Er du nedtrykt, trist og i dårligt humør?

Har du fået mindre lyst til at foretage dig noget, og har du mistet interessen for ting, som du tidligere interesserede sig for?

Har du tanker om, at det ville være bedre, hvis du var død, at der ikke findes nogen anden udvej end selvmord, eller har du haft tanker eller planer om at begå selvmord?

Læs flere symptomer her:

Hvilke erfaringer har du med depression?

Søndagsavisen 
Tags: 
Nøgleord: