200.000 lider af dødelig sygdom uden at vide det

200.000 lider af dødelig sygdom uden at vide det

image title: 
Foto: hxdbzxy/123rf
Omkring 400.000 danskere lider af den dødelige lungesygdom KOL, og 200.000 af dem ved det ikke. Det fortæller bestyrelsesformand i Danmarks Lungeforening, Johannes Flensted-Jensen, til Metroxpress og understreger, at sygdommen kan bremses men ikke helbredes.

Omkring 3.600 danskere mister hvert år livet til KOL, og Danmark har den højeste dødelighed under indlæggelse med KOL, fortæller Johannes Flensted-Jensen.

LÆS OGSÅ: Nu udskriver hospital pjækkebøder

Læge i Sundhedsstyrelsen Jette Blands oplyser, at de samlede ekstra omkostninger til behandling grundet KOL løber op i cirka 3.345 millioner kroner om året, og hun fortæller samtidig KOL er en af de hyppigste indlæggelsesårsager på medicinske afdelinger.

”Vi skal blive bedre til at opdage sygdommen tidligere allerede hos den praktiserende læge,” siger hun til Metroexpress og bakkes op af Johannes Flensted-Jensen:

”Vi efterlyser en forpligtende lungeplan, der gør, at regioner, kommuner og praktiserende læger skal følge nogle helt bestemte regler med henblik på at opfange og behandle lungeproblemer. Der er alle muligheder for at skabe længere og bedre liv for KOL-patienter,” siger han til Metroexpress.

Bør samfundet investere flere penge til behandling og forebyggelse af KOL?

Berlingske
Tags: 
Nøgleord: