2014 var rekordår for skilsmisser

2014 var rekordår for skilsmisser

image title: 
Foto: Andriy Popov/123rf.com
Sidste år blev 19.435 ægtepar skilt i Danmark, og det er faktisk det højeste tal nogensinde på et enkelt år, viser tal fra Danmarks Statistik. Statistikken viser desuden, at det er hele 23 procent flere end det gennemsnitlige antal skilsmisser de seneste ti år.
 
Den største risikogruppe er unge ægteskaber, hvilket ifølge Landsforeningen af Forældre, FOLA, skyldes, at mange i de første år af ægteskabet er presset i forsøget på at få børn og arbejdsliv til at hænge sammen:
 
”Som småbørnsfamilier er fokus rigtig meget på børnene og på ens rolle som forældre. Det at blive forælder er et helt nyt kapitel i ens liv, og når man samtidig er meget presset i arbejdslivet, så glemmer man at være kærester, og det slider på forholdet,” siger FOLA’s landsformand Dorthe Boe Danbjørg til Politiken.
 
De fleste ægteskaber bliver opløst i det sjette år, mens halvdelen af alle skilsmisser finder sted inden for de første ti år. Til sammenligning er mindre end hver tiende skilsmisse at finde blandt ægtepar, der har fejret deres sølvbryllup.
 
Helt generelt steg antallet af skilsmisser markant i 2013, fordi der 1. juli det år blev indført en lovændring, der gjorde det muligt at blive skilt uden først at være separeret et halvt år.
 
Hvad mener du om statistikken? Er det blevet for nemt at lade sig skille?
 
Politiken
 
Tags: