23-årig kvinde: 18-årige skal kunne fedmeopereres

23-årig kvinde: 18-årige skal kunne fedmeopereres

image title: 
Foto: sirah/123rf.com
Aldersgrænsen for at få en fedmeoperation er 25 år. Indtil 2011 lå grænsen på 18 år, men ændringen gjorde, at den 23-årige Cecilie Christiansen på 153 kilo må vente endnu længere for at få den fedmeoperation, hun så inderligt ønsker sig. Indtil videre har hun lånt 68.000 kroner, der skal betale for en operation, der kan hjælpe hende med at tabe sig. Hun er derudover stærkt utilfreds med, at man har rykket ved aldersgrænsen.
 
”Jeg mener sagtens, at man som 18-årig kan tage en beslutning om, at man vil have en fedmeoperation. Det kræver rigtig meget overvejelse, og rigtig meget arbejde. Det kræver lige så meget som et almindeligt vægttab – hvis ikke mere. Personligt synes jeg, at man skal have prøvet alt, før man tager en beslutning om at blive opereret,” fortæller hun til TV 2.

LÆS OGSÅ: Kiosker lader mindreårige gamble illegalt
 
Cecilie Christiansen mener desuden, at hun har gjort alt i forsøg på at tabe sig, og at dette er hendes absolut sidste løsning, da hendes madmisbrug er for stort til, at man kan komme det til livs med en almindelig slankekur.
 
”Ligesom alkoholikere og rygere har et behov, så har jeg også et behov. Jeg spiser, om jeg er glad, ked af det eller alene. Det er mit stof, for at jeg kan gå ind i mig, og føle mig glad og lukke af for omverdenen,” siger hun til TV-stationen.
 
Ifølge TV 2 er mellem 16 og 22 procent af den danske befolkning overvægtige, derudover er fire og fem procent af danskerne stærkt overvægtige.
 
Hvor synes du, at aldersgrænsen for fedmeoperationer burde ligge?
 
TV 2