25.000 mænd søger tilladelse til masseselvmord

25.000 mænd søger tilladelse til masseselvmord

image title: 
Foto: Cristinistor/123rf
25.000 indiske landmænd har besluttet sig for at “fejre” Indiens uafhængighedsdag på en noget særegen måde. De har nemlig søgt om tilladelse til at begå masseselvmord ved hængning. 

Anmodningen kommer, da landmændene er blevet nægtet kompensation, efter de mistede deres land i forbindelse med et større byggeprojekt. 

Landmændene har kæmpet for at få erstatning siden 1998, hvor 700 hektar jord blev oversvømmet  i forbindelse med konstruktionen af en bro over floden Yamuna. Ifølge myndighederne løber det samlede krav op i cirka 800 millioner kroner. 

I landmændenes anmodning stod blandt andet: 

“På trods af adskillige løfter og på trods af, at emnet er blevet en sag i parlamentet, fortsætter delstatens regering med at vende det blinde øje til landmændenes lidelser.”

LÆS OGSÅ: Far forhindrer livreddere i at redde datter

Truslen om selvmord ser ud til at have virket. I hvert fald har myndighederne nu givet dem løfte om fire gange så høj kompensation. 

“Vi har allerede indgivet papirerne, og erstatningen vil snart blive frigivet,” siger talsmanden Rajesh Kumar til ibtimes.com.

Indien har i en årrække været plaget af en høj selvmordsrate blandt landets mange landmænd. Der tales sågar om en selvmordsepidemi. 

Cirka 300.000 landmænd har begået selvmord de sidste 20 år, og selvmordsraten for landmænd er 47 procent højere end gennemsnittet. 

Oftest begår landmændene selvmord ved at hænge sig eller at injicere sig selv med pesticider. 

Hvad mener du om, at landmændene bruger selvmord som afpresning?

TV 2
Tags: 
Nøgleord: