3 lækre og sunde efterårssnacks

3 lækre og sunde efterårssnacks

image title: 
Foto: Oleg Dudko/123rf.com
Det er fristende at blive inden døre og hyggespise, når det er koldt, regner og blæser udenfor. Vi har fundet tre opskrifter på lækre snacks, som ikke efterlader dig med alt for dårlig samvittighed efterfølgende.

Sukkerfri banankage
Det skal du bruge:
4 modne bananer
100 g. speltmel
100 g. grahamsmel
50 g. rugmel
1 nip havsalt
1 tsk. Bagepulver
1 tsk. Vanillepulver
3 tsk. Kanel
1 æg
2 spsk. Honning
2 spsk. Olivenolie
70 g. mørk chokolade

Blend bananer, olie, honning og æg i en skål. Bland speltmel, grahamsmel, rugmel, havsalt, bagepulver, vanillepulver og kanel i en anden skål og tilføj det i den flydende blanding. Hak chokoladen i små stykker og tilføj det til sidst. Hæld hele dejen i en smurt rugbrødsdej. Bag kagen i en forvarmet ovn på 225 grader i 20-30 minutter. Når kagen har en sprød overflade er den klar. Lad den køle af, inden du serverer den.
 
Bananpandekager
Det skal du bruge:
1 moden banan
2 æg
1 tsk. Bagepulver
2 spsk. Honning
1 tsk. Vanillepulver
2 spsk. Skyr
1 dl. Havregryn

Blend alle ingredienser med en stavblender til det bliver en ensartet masse. Varm fedtstof på en pande. Når panden er klar, laver du en pandekage på størrelse med en tekop. Når du føler pandekagen er klar på den ene side, vender du den med en palet, som du ville gøre med en almindelig pandekage.

NB. Pandekagerne kan sagtens spises uden tilbehør, men fungerer også godt med sukker og syltetøj.
Rawkugler

Rawkugler med kokos
Det skal du bruge:
1 spsk. Kokosolie
En håndfuld nødder (evt. valnødder, paranødder og mandler
2 spsk. Kakaopulver
4-5 dadler
1 nip havsalt
½ tsk. Vanillepulver
Lidt appelsinskal
Kokospulver til at trille kuglerne i

Kværn nødderne i en minihakker til de har konsistens som groft mel, blend derefter dadlerne til en klæbrig masse. Bland alle ingredienserne sammen og tril små spiselige kugler af massen. Tril dem i kokosmelen.
Kuglerne kan holde sig i op til en uge, hvis du opbevarer dem på køl.

VELBEKOMME!
 
 
Tags: 
Nøgleord: