3 tips til dig der vil optage et online kviklån

3 tips til dig der vil optage et online kviklån

3 tips til dig der vil optage et online kviklån 
Står du og mangler penge til drømmerejsen, eller er der måske en speciel dag, der skal fejres? Det kan tage lang tid at spare op til en rejse, eller til at holde et brag af en fest. Her kan det måske være en idé med et kviklån?
 
Med et kviklån er det muligt at realisere drømmen her og nu, uden at skulle overtale din bankrådgiver til at forhøje din kassekredit eller måske udsætte et afdrag på dit boliglån.
 
Det kan dog være lidt af en jungle at finde rundt i hvilket lån, der passer til netop din situation.
 
Læs videre for at blive klogere på hvad et kviklån er, og hvordan du sikrer dig, at du har fundet det bedste og billigste lån.

Hvad er et kviklån?

Et kviklån er et privatlån, hvor du kan låne alt fra 100 kroner helt op til 50.000 kroner. Lånene udbydes af online låneinstitutter, og en af fordelene ved dem er, at du kan ansøge om lånet online. Sådan slipper du for at skulle printe en blanket og sende den med posten.
 
En anden stor fordel er, at pengene typisk er til rådighed på din konto indenfor ganske kort tid.
Renten på et kviklån kan variere alt efter hvor god, din kreditværdighed er, samt hvor stort et beløb, du har brug for at låne.
 
Du bestemmer selv, hvad pengene skal bruges til uden at skulle forklare dig over for nogen – hvad enten det drejer sig om drømmerejsen, den runde fødselsdag eller dine kære, som skal forkæles lidt ekstra.

Tip 1: Sammenlign lånemuligheder

Det første, du bør gøre, når du skal finde det billigste og bedste kviklån, er at sammenligne de mange lån der udbydes.
 
Det gøres nemmest og sikrest ved brug af en sammenligningstjeneste. For at forstå og sammenligne lånene, er der imidlertid nogle begreber, som er vigtige at have styr på.
 
ÅOP og løbetid er begreber som er med til at bestemme den samlede pris på dit lån. Du skal derfor være særligt opmærksom på disse, når du undersøger lånemarkedet.
ÅOP står for ’Årlige Omkostninger i Procent’, og det er det tal, som fortæller dig, hvad lånet koster, inklusive renter og låneomkostninger.
Løbetiden har indflydelse på lånets samlede pris. Som regel vil en kort løbetid være det bedste økonomiske valg, så længe din økonomi tillader det større månedlige afdrag.
 

Tip 2: Lav et budget

Når du har sammenlignet de mange lånemuligheder på markedet, er det vigtigt, at du laver et konkret og realistisk budget. Det kan være svært at sætte et nøjagtigt beløb på en rejse, som endnu ikke er bestilt, eller en fest, som endnu ikke er planlagt i detaljer.
 
Prøv alligevel at lave et overslag, så du ikke kommer til at låne flere penge, end du skal bruge. Låner du flere penge, end du har brug for, kommer du til at betale flere renter end det egentlig var nødvendigt, og dit lån ender med at blive dyrere.
Det kan også være en god idé at lægge et månedligt budget, så du kan se hvor meget, du har råd til at afdrage på dit kviklån hver måned.

Tip 3: Overvej dit valg en sidste gang

Tænk dig om en ekstra gang, før du sender låneansøgningen afsted. Det er nemt og hurtigt at låne penge online, da låneudbyderne kan lave en kreditvurdering af dig på ganske få minutter. Det er en stor fordel, hvis du står og skal bruge pengene med det samme.
Det kan til gengæld være en stor ulempe, hvis en hurtig, impulsiv beslutning ender med at få indflydelse på din økonomi. Overvej derfor grundigt, om du har brug for et kviklån, inden du tager den endelige beslutning.
 
For at komme i gang med at sammenligne lån allerede nu, kan du f.eks. besøge kviklaan-guide.dk. Her kan du også finde flere gode råd til din låneproces, når du vil optage et kviklån.
Tags: