30 års ventetid på almene boliger

30 års ventetid på almene boliger

image title: 
Foto: Pixabay
Ventelisterne på almene boliger er så lange, at man kan risikere at skulle vente helt op til 30 år på at få et sted at bo. Det er især i de store byer, at presset mærkes.
 
Interessen blandt danskerne er nemlig langt større end antallet af boliger til rådighed.
 
Boligselskabet Bo-Vest på Københavns Vestegn har de seneste fem år oplevet en stigning på cirka 25 procent i ventelisterne. Det skriver TV2. I Albertslund er der eksempelvis op til 30 års venteliste på de fleste to-værelses lejligheder. 
 
LÆS OGSÅ: Kommuner betaler for borgeres rygestop
 
“Der er umiddelbart ingen steder, hvor folk kan få en lejebolig med det samme, men de vælger alligevel at skrive sig op. Når folk samtidig vælger at blive boende i længere tid, når de får en lejlighed, stiger presset på ventelisterne betragteligt,” siger Ulrik Brock Hoffmeyer, direktør i Bo-Vest.
 
Meningen med de almene boliger har helt fra begyndelsen af 1850’erne været at kunne tilbyde billige boliger til borgere.
 
Derfor råder landets kommuner også over omkring 25 procent af de almene boliger, som de kan bruge dem til personer i akutte bolig- og sociale situationer. 
 
Hvad er din holdning til de lange ventelister på almene boliger? Hvilke tiltag burde man indføre, for at komme problemet til livs?
 
TV2
Tags: