32 års fængsel for at like billede på Facebook

32 års fængsel for at like billede på Facebook

image title: 
Foto: Panithan Fakseemuang/123rf.com
De fleste af os, har vel prøvet at like noget forkert på Facebook. Måske fordi man lige har ramt musen på det forkerte tidspunkt, eller man har været lidt for hurtig med tommelfingeren, mens man scrollede ned i sin newsfeed på sin smartphone. Heldigvis er de fleste af os sluppet med røde ører og eventuelt et ”unlike”.

Men 27-årige Thanakorn Siripaiboo fra Thailand kan se frem til en langt værre straf for sin gøren på Facebook. Han risikerer nemlig op til 32 års fængsel ved at have liket et majestætsfornærmende billede i det meget kongetro land. Det skriver nyhedsbureauet AFP ifølge svenske Aftonbladet.

Den 2. december likede Thanakorn Siripaiboon et manipuleret billede af den thailandske konge, og delte det med sine 608 venner. Billedet skildrede kongen negativt. Ifølge myndighederne har den 27-årige erkendt sig skyldig, og står nu til 32 års fængsel, hvis han bliver dømt.

Selvom flere menneskerettighedsorganisationer har fordømt den hårde stil over for majestætsfornærmelse, lader militærjuntaen sig ikke afskrække.

LÆS OGSÅ: Skolelærer snydt til at spise hashkage

Han har udover billedet af kongen også delt en tabel i forhold til en formodet korruptionsskandale, så han har god grund til at være bekymret.

I foråret blev en 58-årig mand idømt 25 års fængsel for at have skrevet kommentarer på Facebook, som myndighederne påstod var nedsættende over for monarkiet. Så sent som i august blev også en mand og en kvinde idømt henholdsvis 30 og 28 års fængsel for majestætsfornærmelse på Facebook.

Er det i orden, at man straffer personer hårdt for majestætsfornærmelser?

Dagens.dk
 
Tags: 
Nøgleord: