4-årigs geniale ide får folk til at gå igen

4-årigs geniale ide får folk til at gå igen

image title: 
Foto: photosampler /123rf.com
Vanessa Kastner fra Hee ved Ringkøbing er ikke nogen helt almindelig 10-årig. Ved at indsamle indsamle dåseringe bidrager hun nemlig til, at mange fattige thailændere uden ben kan få proteser.

Den utroligt velgørende idé fik hun under en ferie til Thailand, da hun var blot fire år.

“Vi var i et center, hvor der stod en indsamlingsboks. Der stod, at de indsamlede dåse-ringe, som de smeltede om til ben-proteser. Det synes jeg lød rigtig spændende, især fordi de blev givet til folk, der var fattige og ikke havde råd. Jeg havde ingen penge, men jeg ville gerne hjælpe, så da jeg kom hjem, begyndte jeg selv at samle,” siger nu 10-årige Vanessa Kastner til Metroxpress.

Det kræver 3 kilo dåseringe at lave én benprotese, så Vanessa håbede til at starte med, at hun kunne samle ringe til 2 benproteser.
Den handlekraftige pige nåede sit mål, og medbragte de indsamlede dåseringe på sin næste ferie til Thailand. Her overrakte hun dem personligt til lederen af centret, doktor Therdchai Jivacate.

“Han blev meget glad, da jeg kom med dem, og som tak viste han mig rundt, så jeg selv kunne se, hvordan proteserne blev lavet,” siger Vanessa Kastner.

LÆS OGSÅ: Sygehus opfylder patients største drøm

Den positive oplevelse fik hende til at sætte ambitionerne op.

“Da jeg kom hjem, fik jeg også min skole til at hjælpe med at samle dåse-ringene, så lægen kunne blive endnu mere glad, og så endnu flere mennesker kunne få benproteser,” siger Vanessa Kastner til Metroxpress.

Takket være en ihærdig indsats fra Vanessa og hendes venner og familie, lykkedes det dem at indsamle nok dåseringe til, at 30 personer kan få lavet benproteser. Hun fortsætter indsamlingsarbejdet og rejser næste år igen til Thailand for at overrække den store mængde metal.

“Jeg har set rigtig mange, der har haft glæde af proteserne. De bliver rigtig glade for dem, for det betyder, at børnene kan lege, og de voksne kan arbejde og tjene penge til deres familier,” siger Vanessa Kastner.

Hun er glad for, at hendes initiativ er blevet mødt med opbakning.

“Det er dejligt, at der er så mange mennesker i Danmark, der synes det er en god sag, jeg er gået i gang med,” siger hun.

Hvad gør du for at hjælpe nødstedte mennesker?

MX
Tags: