46-årig kvinde endte i kørestole efter mindre operation i håndleddet

46-årig kvinde endte i kørestole efter mindre operation i håndleddet

image title: 
Katarzyna Białasiewicz/123rf.com
Den ellers mindre operation, viste sig at være et mareridt, da Lusia Pearce to år efter operationen bliver lam i det ene ben fra knæet og ned, samt hendes venstre hånd.

Årsagen til lammelsen er endnu ukendt, men lægerne tror det kan skyldes en autoimmun sygdom, som kort fortalt betyder, at kroppen er ”gået til angreb” på hendes ellers raske væv.

Definitionen på autoimmune sygedomme er ikke entydig, men karakteriseres ved at immunforsvaret ved en fejl angriber et eller flere raske organer. Sygdommen skulle forekomme efter operationer.

LÆS OGSÅ: Etniske minoriteter har større risiko for dødfødte børn


Den 46-årige lærer var ellers sikker på, at hun allerede efter et par dage kunne fortsætte sin undervisning. Hun brugte dog hele fem uger på at komme sig over operationen, men forsøger at holde gejsten oppe:

”Man værdsætter ikke det, man har, før man mister det. Men det vigtigste er, at jeg ikke vil lade dette slå mig ud”.

Den nødvendige operation skyldes et trafikuheld, hvor hun faldt på motorcyklen og brækkede håndledet. Nogle år efter kom smerterne tilbage, som skulle løses ved hjælp af en mindre operation.

Lærerinden sidder nu i kørestol, og har derfor ikke kunne passe sit job, men håber på, at hun i fremtiden kan undervise et par timer om dagen. Hun har trods sin sygdom sat sig for at være den første person, der krydser Sahara ørkenen i kørestol. Udfordringen planlægger hun skal finansieres af velgørenhed.

”Denne udfording handler om, at indsamle penge og øge bevidstheden, for at hjælpe andre handicappede med at få deres uafhængighed tilbage”.

Hvilket ansvar har lægen i forbindelse med sådanne sygdomme?

The Mirror
Tags: 
Nøgleord: