5 grunde til at drikke mere kaffe

5 grunde til at drikke mere kaffe

image title: 
Foto: Somsak Sudthangtum/123rf.com
Mange af os har et fast morgenritual, der indeholder en varm og velduftende kop kaffe, der vækker én på den helt rigtige måde.
 
Selvom der er mange forskere der peger på, at det kan være usundt at drikke kaffe, har vi samlet en række facts, der peger på det modsatte.
 
Mindsker risikoen for sygdomme
Hvis man drikker mellem tre og fem kopper kaffe om dagen, har man 15 procent mindre risiko for at dø for tidligt af diabetes, hjertesygdomme, selvmord og Parkinsons. Det viser en undersøgelse fra Harvard University Chan School of Public Health.
 
Kaffe holder vægten nede
Kaffe kan være med til at holde vægten nede, da det går ind og påvirker centralnervesystemet, hjertet, kredsløbet og stofskiftet. En stærk kop kaffe vil derfor resultere i, at din puls og blodtryk stiger, og det samme gør forbrændingen og især fedtforbrændingen.
 
LÆS OGSÅ: Tillidsmand advarer: Vi er ikke forberedt på terrorangreb

En god opkvikker
Som de fleste af os ved, så er kaffe meget opkvikkende, og det er på grund af kaffens aktive stof koffein. Kaffeplanten har en høj koncentration af koffein, og er derfor en af de mest effektive kilder til at bliver opkvikket og stimuleret.
 
Kaffe gør dig i bedre humør
Noget tyder på, at kaffe gør dig i bedre humør, da koffein stimulerer frigivelsen af dopamin i hjernen. Dopamin står for årvågenhed og produktivitet, samt vores humør, som stiger ved frigivelsen af dopamin.
 
Du slipper for hovedpine
Hvis du lider af hovedpine, så kan kaffen hjælpe dig. Koffeinen virker sammentrækkende på de blodkar, der udvider sig, når vi har ondt i hovedet. Du skal dog ikke drikke for meget kaffe, da det kan have den modsatte effekt.
 
Hvor meget kaffe drikker du?
Tags: 
Nøgleord: