5 konspirationsteorier om den 11. september

5 konspirationsteorier om den 11. september

image title: 
Foto: Sam D Cruz/123rf.com
Der er mange teorier om, hvad der egentlig skete den 11. september 2001, da World Trade Center blev angrebet af terrorister. Nogle mente endda, at den daværende præsident George W. Bush havde en rolle i angrebene.
Her er de fem mest populære konspirationsteorier:
 
Børsmæglere i World Trade Center vidste forinden om angrebene
Lige før den 11. september skete der nogle mærkværdige ting med aktiemarkedet og forsikringsfirmaer. En ekstraordinær mængde muligheder blev placeret på United Airlines og American Airlines-aktier. De samme selskaber, som blev hijacket under angrebene. Mange mistænker, at børsmæglerne var blevet tippet om angrebene og profiterede på tragedien. 

Luftvåbenet fik besked om at ”træde tilbage”
I tilfælde af kapringer af fly er North American Aerospace Defense Command (NORAD) klar til at sende kampfly ud, som kan svække eller skyde det kaprede fly ned. Nogle skeptikere mener derfor, at NORAD befalede forsvarssystemer til at ”træde tilbage”, da de ikke var tilstede under angrebene.

Bomber fik tårnene til at kollapse – ikke fly
Mange mistænker tårnene for at kollapse, fordi man havde placeret bomber på udvalgte lokationer. Nogle vidner mener at have hørt eksplosioner inde fra bygningerne, da de forsøgte at flygte. Mange arkitekter og forskere har også sagt, at flyets benzin ikke kan producere nok varme til at smelte stålrammerne for de to tårne, der kollapsede.

Angrebet på Pentagon stemmer ikke
Angrebet på Pentagon er næsten den mest mystiske begivenhed, der skete på dagen. Teoretikere fastslår, at hullerne i Pentagon var meget mindre end det American Airlines-fly, som angiveligt blev brugt under angrebet. De stiller også spørgsmål til, hvorfor flyet ikke blev skudt ned tidligere, og hvorfor flyet tilfældigvis ramte et sted, hvor der ikke var mennesker på grund af renovering.

Telefonopkald var falske
Flere passagerer i de kaprede fly brugte deres mobiltelefoner. Forskere og skeptikerer mener dog, at det er umuligt for telefoner at få forbindelse i den højde, fly normalt flyver i. Andre stiller spørgsmål til, hvorfor en søn referer til sig selv ved at bruge både sit for- og efternavn, da han ringede til sin egen mor.

Tror du på konspirationsteorierne om den 11. september?